Ajankohtaista foorumilta

Viimeksi päivitetty 2.3.2023

Tältä sivulta löydät kaikki Suomen EOSC-foorumin viimeisimmät kuulumiset.

2021

11.6.2021 EOSC Association & Task Forces- webinaarin materiaalit

Suomen EOSC -foorumi järjesti 7.6.2021 kolmannen webinaarinsa, jonka aiheena oli tällä kertaa EOSC-yhdistys ja uudet työryhmät. EOSC-yhdistyksen puheenjohtaja Karel Luyben kertoi viimeisimmät kuulumiset yhdistyksen uusista asiantuntijaryhmistä (eng. Advisory Groups) ja niihin sisältyvistä työryhmistä (engl. Task Forces). Hän myös selvensi, kuinka yhdistyksen jäseneksi voi liittyä ja miksi organisaatioiden kannattaisi harkita sitä. Lisäksi hän vastasi osallitujien kysymyksiin. Esitysmateriaalit ovat saatavilla jaetussa kansiossa ja webinaarin tallenne on katsottavissa YouTubessa.

24.5.2021 Blogi RDA:n yleiskokouksesta

Suomen EOSC-foorumi tuki avoimen haun kautta kahta foorumin jäsentä heidän osallistumisessaan RDA:n 17. yleiskokoukseen, joka järjestettiin virtuaalisesti 20.–23. 4.2021. Lue Iina Hepolehdon (HY) blogi "Visiting Edinburgh through RDA Plenary" englanninkieliseltä sivultamme.

31.3.2021 EOSC & RDA webinaari: esitysmateriaalit saatavilla

Suomen EOSC-foorumi järjesti 25.3.2021 järjestyksessään toisen webinaarinsa. Se tarkasteli sitä, kuinka RDA tukee EOSC:n vakiinnuttamista ja minkälainen rooli Suomella on siinä. Esitysmateriaalit ja Mentimeter-vastaukset ovat nyt saatavilla jaetussa kansiossa. Webinaarin tallenne on nähtävillä EOSC-foorumin YouTube-kanavalla. Webinaarin agendan löydät tapahtumasivulta.

Teimme sinulle listauksen RDA:n työ- ja intressiryhmistä, jotka liittyvät joko EOSC:iin tai aihepiireihin, joissa suomalaiset ovat olleet aktiivisia RDA:ssa.

Kattavan listauksen kaikista olemassa olevista RDA:n työ- ja interessiryhmistä löydät RDA:n sivuilta.

11.3.2021 Avoin haku uransa alkuvaiheessa oleville tutkijoille ja RDA:n kannattajille – Hae ilmaista pääsylippua RDA:n 17. yleiskokoukseen!

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus tarjoaa Suomen EOSC-foorumin jäsenille mahdollisuuden hakea ilmaista pääsylippua seuraavaan RDA-yleiskokoukseen (engl. RDA Plenary), joka järjestetään virtuaalisena 20. – 23. Huhtikuuta 2021. Haku on auki Suomen EOSC-foorumin jäsenille, jotka ovat datan parissa työskenteleviä uransa alkuvaiheessa olevia tutkijoita tai henkilöitä, jotka työskentelevät suomalaisessa organisaatiossa, joka on hyväksynyt tai aikoo ottaa käyttöön RDA:n tuottamia suosituksia. Tämä koskee myös ammattikorkeakouluissa opiskelevia ja työskenteleviä henkilöitä. (Etkö ole vielä EOSC-FF:n jäsen? Rekisteröidy nyt!)

Pyydämme kiinnostuneita ehdokkaita täyttämään alla olevan hakulomakkeen maanantaihin 29. maaliskuuta 2021 klo 18.00 mennessä. Haussa menestyneille henkilöille maksetaan pääsylippu RDA:n 17. yleiskokoukseen ja heitä pyydetään kirjoittamaan lyhyt julkaistava yhteenveto (enintään 1 sivu) siitä, miten yleiskokoukseen osallistuminen on vaikuttanut heidän työhönsä tai tutkimukseensa. Yhteenveto julkaistaan Suomen EOSC-foorumin sivustolla.

Täytä hakemus maanantaihin 29. maaliskuuta klo 18.00 mennessä (englanniksi).

Kelpoisuusehdot:

  • Olet Suomen EOSC-foorumin jäsen. Jos et ole vielä jäsen, rekisteröidy nyt!
  • Olet datan parissa työskentelevä uransa alkuvaiheessa oleva tutkija ja suoritat tällä hetkellä kandidaatti-, maisteri-, tohtori- tai postdoc-opintoja (Huomaa, että hakijoiden on oltava kirjautuneita korkeakoulun tarjoamaan koulutusohjelmaan. Jos suoritat postdoc-opintoja, tohtorin tutkinnon tulee olla suoritettuna viimeisen viiden aikana.) tai olet henkilö, joka työskentelee organisaatiossa, joka on hyväksynyt tai aikoo hyväksyä RDA-tuotoksen tai -suosituksen.

Valintakriteerit:

Suomen EOSC-foorumin toimisto arvioi hakemukset seuraavien kriteerien mukaisesti:

  • Kiinnostus RDA: a ja EOSC:a kohtaan sekä sitä, miten ne tukevat datan jakamista ja uudelleenkäyttöä teknologioiden, tieteenalojen ja eri maiden välillä.
  • Organisaatiotyyppi ja hakijoiden sukupuoli otetaan huomioon avustusten tasapuolisen jakautumisen varmistamiseksi.

Aikataulu ja tuloksista ilmoittaminen:

Ehdokkaita pyydetään täyttämään hakemus maanantaihin 29. maaliskuuta 2021 klo 18.00 mennessä. Tämän jälkeen jätettyjä hakemuksia ei oteta huomioon. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä 31. maaliskuuta 2021. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus tarjoaa yhteensä enintään 10 pääsylippua RDA:n yleiskokoukseen. Mikäli sinulle ei myönnetä haussa ilmaista pääsylippua, huomaathan, että pääsylippujen early-bird-hinta on voimassa 2. huhtikuuta asti.

 

20.1.2021 Suomen kansallinen EOSC-foorumi aloitti toimintansa

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), Suomen Akatemia (AKA), Tieteellisten Seurain Valtuuskunta (TSV) ja CSC–Tieteen tietotekniikan keskus Oy lanseerasivat 25. tammikuuta 2021 suomalaisille sidosryhmille tarkoitetun EOSC-foorumin. Suomen EOSC-foorumin englanninkielinen nimi on the EOSC Finnish Forum (EOSC-FF). Ilmoittautuminen jäseneksi on auki.

Lue lisää Suomen EOSC-foorumin lanseerauksesta.