Yhteystiedot

Tieteellisten seurain valtuuskunta vastaa avointiede.fi –sivuston päivittämisestä ja uudistamisesta. Muista avoimen tieteeseen ja tutkimukseen liittyvistä vastuista ja tehtävistä tiedotetaan sivustolla.

Avoimen tieteen sihteeristö

Yhteydenotot: avointiede(at)tsv.fi tai etunimi.sukunimi(a)tsv.fi

  • Kehittämispäällikkö Henriikka Mustajoki, puh. 044 741 2255.
  • Suunnittelija Ilmari Jauhiainen, puh. 044 783 4208.
  • Suunnitelija Nina Järviö, puh. 044 750 4202.

Kehittämispäällikkö Henriikka Mustajoki: 

Henriikka väitteli tutkimusetiikasta Glasgown yliopistossa 2000. Tutkimus ja opetus vei sen jälkeen Sydneyn yliopistoon jossa Henriikka opetti kauppatieteisiin liittyviä eettisiä kysymyksiä sekä tutkimusetiikkaa ja kehitti vastuullisen arvioinnin käytänteitä. Samaan aikaan Henriikka opetti tutkimusetiikkaa suomalaisissa yliopistoissa. Palattuaan Suomeen 2015 Henriikka vastasi kansallisten tutkimusetiikan ja avoimen tieteen verkkokurssien kehittämisestä. Tieteellisten seurain valtuuskunnassa avoimen tieteen kehittämispäällikkönä Henriikka aloitti 2018.

Avoimen tieteen sihteeristössä Henriikka vastaa erityisesti sidosryhmistä ja kansainvälisestä yhteistyöstä. Henriikka toimii Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen ohjausryhmän sihteerinä ja on Council of National Open Science Coordination (CoNOSC) puheenjohtaja.

Suunnittelija Ilmari Jauhiainen:

Ilmari väitteli 2012 Hegelin logiikasta, ja tutkimuskiinnostuksiin kuuluu filosofian historia (erityisesti ontologian, logiikan ja mielenfilosofian historia sekä 1700- ja 1800-lukujen saksalainen filosofia).

Avoimen tieteen saralla Ilmari on erikoistunut etenkin oppimisen avoimuuteen, ja on kiinnostunut avoimuuden kannustimista sekä vastuullisesta arvioinnista ja metriikasta. Hän toimii TSV:n hallituksessa työntekijöiden edustajana. Ilmari aloitti avoimen tieteen sihteeristössä 2018.

Suunnittelija Nina Järviö

Nina väitteli vuonna 2018 Helsingin yliopistosta. Tutkimuksessaan Nina käsittelee kansalaisvaikuttamista, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sukupuolentutkimuksen ja queertutkimuksen kautta.

Avoimen tieteen sihteeristössä Nina on erikoistunut datan avoimeen saatavuuteen ja kehittää asiantuntijoiden kanssa ruotsinkielistä avoimen tieteen termistöä.

Avoin tiede sosiaalisessa mediassa

Fairdata-palvelut

  • Koulutukset, CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy, paivi.rauste (at) csc.fi
  • Fairdata-palveluihin liittyvät tukipyynnöt ja muut kysymykset, servicedesk (at) csc.fi