Ajankohtaista

Haemme viestintäpäällikköä

8.9.2022

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV), Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) hakevat yhteistä viestintäpäällikköä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Oletko sinä etsimämme henkilö?

Vastuullinen tiede
Tapahtumia

AVOTT-syystyöpaja 29.9.

Syystyöpajassa avoimen tieteen ja tutkimuksen asiantuntija- ja työryhmillä on mahdollisuus työstää yhteisiä asioita.

Miten tutkijat kuvailevat aineistojaan?

Miten tutkijat kuvailevat aineistojaan? CSC ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät yhteistyössä kaksi virtuaalista tapahtumaa, joista 6.10. painottuu ihmistieteisiin.

Avoimen tieteen iltapäivä 24.10.

Osallistu Helsingin yliopiston kirjaston järjestämään Avoimen tieteen iltapäivään Tiedekulmassa tai verkossa 24.10.2022. Yliopisto jakaa myös vuoden 2022 Avoimen tieteen palkintonsa tapahtumassa.

Avoimen tieteen ja tutkimuksen talvipäivät 2022

Avoimen tieteen ja tutkimuksen talvipäivien teemana 2022 avoin tiede ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Talvipäivien 2022 järjestäjinä toimivat Jyväskylän yliopisto ja Avoimen tieteen koordinaatio.

Keskeistä sisältöä

Seuranta

  Avoimen tieteen ja tutkimuksen seurannan tavoite on tukea organisaatioiden avoimen tieteen ja tutkimuksen kehitystyötä, tukea ja todentaa

  Itsearviointiraportti julkaistu

  AVOTT-sihteeristön laatima itsearviointiraportti julkaistiin Avoimen tieteen syyspäivillä 24.11.2021. Raportissa korostuvat asiantuntijatyön merkitys ja sihteeristön keskeinen rooli.

  Toimintakulttuurin avoimuuden linjaus

  Toimintakulttuurin avoimuuden linjaus kokoaa yhteen kansallisen avoimen tieteen ja tutkimuksen koordinaation piirissä tehtyjen aikaisempien linjausten ja suositusten näkökulmia siten, että huomio on organisaation toimintakulttuurin avoimuudessa.

  Tutkimusjulkaisujen avoimen saatavuuden linjaus

  Tutkimusjulkaisujen avoimen saatavuuden linjaus määrittelee periaatteet, tavoitteet ja toimenpiteet, joihin sitoutumalla ja joita edistämällä tutkimusyhteisö Suomessa voi saavuttaa tasavertaisen pääsyn tutkitun tiedon äärelle.

  Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimuuden linjaus

  Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimen saatavuuden linjaus koostuu koko linjaukselle yhteisistä strategisista periaatteista sekä kahdesta osalinjauksesta, joissa määritellään tavoitteita ja toimenpiteitä kullekin osa-alueelle.

  Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjaus

  Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjaus täsmentää Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistuksessa asetettua päämäärää, että avoimien oppimateriaalien laatiminen, hyödyntäminen ja yhteiskehittäminen sekä muut avoimet opetuskäytännöt ovat osa