Ajankohtaista
Tapahtumia

Avaimia aineiston avaamiseen: Tietosuoja ja etiikka

Toisinaan päättyneen tutkimuksen tuottaman aineiston arkistointi ei onnistu, koska aineistonkeruussa ei ole alun perin osattu ottaa huomioon aineiston avaamisen eettisiä tai tietosuojaan liittyviä seikkoja.

Avoimen oppimisen webinaari

Mietityttääkö avoimen oppimisen asiat? Tervetuloa mukaan avoimen oppimisen asiantuntijaryhmän webinaareihin, joissa käydään läpi erilaisia avoimeen oppimiseen liittyviä teemoja.

Etiikan päivä 2024

Jokavuotinen Etiikan päivä järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 13.3.2024 Tieteiden talolla. Etiikan päivä on tieteen ja tutkimuksen eettisiä kysymyksiä käsittelevä seminaari.

Keskeistä sisältöä

Seuranta

Avoimen tieteen ja tutkimuksen seurannan tavoite on tukea organisaatioiden avoimen tieteen ja tutkimuksen kehitystyötä, tukea ja todentaa

AVOTT-sihteeristön itsearviointiraportti

AVOTT-sihteeristön laatima itsearviointiraportti julkaistiin Avoimen tieteen syyspäivillä 24.11.2021. Raportissa korostuvat asiantuntijatyön merkitys ja sihteeristön keskeinen rooli.

Toimintakulttuurin avoimuuden linjaus

Toimintakulttuurin avoimuuden linjaus kokoaa yhteen kansallisen avoimen tieteen ja tutkimuksen koordinaation piirissä tehtyjen aikaisempien linjausten ja suositusten näkökulmia siten, että huomio on organisaation toimintakulttuurin avoimuudessa.

Tutkimusjulkaisujen avoimen saatavuuden linjaus

Tutkimusjulkaisujen avoimen saatavuuden linjaus määrittelee periaatteet, tavoitteet ja toimenpiteet, joihin sitoutumalla ja joita edistämällä tutkimusyhteisö Suomessa voi saavuttaa tasavertaisen pääsyn tutkitun tiedon äärelle.

Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimuuden linjaus

Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimen saatavuuden linjaus koostuu koko linjaukselle yhteisistä strategisista periaatteista sekä kahdesta osalinjauksesta, joissa määritellään tavoitteita ja toimenpiteitä kullekin osa-alueelle.

Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjaus

Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjaus täsmentää Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistuksessa asetettua päämäärää, että avoimien oppimateriaalien laatiminen, hyödyntäminen ja yhteiskehittäminen sekä muut avoimet opetuskäytännöt ovat osa