Simulaattori

Viimeksi päivitetty 18.5.2022

Avoimen tieteen ja tutkimuksen seurantakyselyn tueksi on organisaatioilla mahdollisuus kokeilla seurantaa simulaattorin avulla. Simulaattorissa näkyy kyselyn pisteytys reaaliaikaisena. 

Ohjeet simulaattorin käyttöön

  1. Etusivulla valitse 'survey' - tarjolla ainoastaan Avoimen tieteen ja tutkimuksen seurannassa käytettävä kysely 2022
  2. Siirry ylävalikosta ”Simulator” -kohtaan.
  3. Simulaattorissa näkyvät kyselyn eri välilehdet, joita voi täyttää haluamassaan järjestyksessä. Tulosten laskemiseksi on kuitenkin ensin täytettävä tietyt vähimmäistiedot Taustatiedot-välilehdeltä. Näitä ovat organisaation tyyppi ja koko. Pisteiden laskeminen eroaa hieman eri organisaatiotyyppien välillä ja osa pisteytyksestä on suhteutettu organisaation kokoon.
  4. Oikealla puolella oleva pistetaulukko päivittyy sitä mukaan, kun eri välilehtien kysymyksiin vastaa. Tiedot voi tyhjentää klikkaamalla taulukon päällä olevaa ”Reset” -painiketta.
  5. Vastaukset voi tallentaa jatkaakseen täyttöä myöhemmin klikkaamalla ”Save”. Huom! Data tallentuu tekstitiedostona omalle koneellesi. Työkalu ei siis tallenna tai lähetä tietoja automaattisesti mihinkään. Tallennetun tiedoston saa otettua käyttöön lataamalla sen ”Configuration” välilehdellä ”Configuration source” -laatikkoon.
  6. ”Result browser” -välilehteen voi ladata useamman tiedoston niiden keskinäistä vertailua varten. Jos haluat vertailla tuloksia oman organisaatiosi sisällä, kannattaa taustatiedot -kohdassa kirjoittaa organisaation nimen kohdalle eri versioihin esim. ”Oma Yliopisto testi 1” ja “Oma Yliopisto testi 2”, sillä vertailutyökalu nimeää vertailtavat pistetaulukot organisaation nimen mukaan.
  7. Myös huomiot simulaattorista tai kyselystä ylipäätään voi lähettää osoitteeseen avointiede@tsv.fi.