Ohjeet seurantakyselyn täyttämiseen

Viimeksi päivitetty 6.6.2022

Kyselyn tallentaminen:

  • Voit halutessasi tallentaa kyselyn kesken täyttämistä missä tahansa kohtaa kyselyä painamalla lomakkeen alareunasta löytyvää nappia ”Jatka kyselyä myöhemmin”/”Fortsätta senare”/”Resume later”.
  • Sinua pyydetään antamaan keskeneräiselle kyselylle nimi ja salasana sekä halutessasi sähköpostiosoite, johon tieto keskeneräisestä kyselystä lähetetään.
  • Keskeneräistä kyselyä voi kuka tahansa palata täyttämään joko painamalla sähköpostiin lähetettyä linkkiä tai painamalla kyselyn alussa ”Lataa keskeneräinen lomake”/”Öppna sparat frågeformula”/”Load unfinished survey” ja antamalla valitsemasi kyselyn nimen ja salasanan.
  • Voit tulostaa oman valmiin vastauksesi palautuksen onnistumisesta kertovan viestin alareunassa näkyvän "Tulosta vastauksesi" -linkin avulla. Avautuvassa ikkunassa on painike "Pdf-vienti", jota painamalla vastauksesta saa pdf-tiedoston. Vastausten tulostus ja pdf-tiedoston tallennus täytyy tehdä tässä yhteydessä, siihen ei ole mahdollista palata myöhemmin.

Avoimen tieteen ja tutkimuksen hyvien käytänteiden lomake

Kyselyssä viitataan Avoimen tieteen ja tutkimuksen hyvät käytännöt -lomakkeeseen, johon voi käydä jättämässä tietoja organisaation uusista hyvistä avoimen tieteen käytännöistä, joita seurantakyselyn kysymykset eivät kata. Organisaatio saa lomakkeeseen jätetyistä hyvistä käytännöistä lisäpisteitä.

Sekä seurantakyselyssä että Avoimen tieteen hyvät käytännöt -lomakkeessa organisaatio yksilöidään Y-tunnuksen avulla.

Kyselyn simulaattori

Avoimen tieteen ja tutkimuksen seurantakyselystä on tarjolla myös kokeiluversio eli simulaattori. Simulaattorissa näkee yksittäisten vastausten pisteet sekä kokonaispisteiden kertymisen. Simulaattorista ei tallennu tietoa osana seurantaa. Lisätietoja simulaattorin käytöstä: Simulaattori | Avoin tiede