Toimintakulttuurin ja oppimisen linjausluonnokset Ohjausryhmässä

1.11.2021
kuvituskuva kompassi

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallinen ohjausryhmä kokoontui 14.10. asialistallaan linjausluonnoksia.

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallinen ohjausryhmä kokoontui vuoden viidenteen kokoukseen 14.10.2021. Kokouksen muistio löytyy täältä

Asialistan keskeisiä teemoja oli valmistuvat linjaukset. Ohjausryhmä kiitteli Mari Riipisen (TY) johtamaa Toimintakulttuurin asiantuntijaryhmää, joka on valmistellut selkeän toimintakultturin linjausluonnoksen. Tämä oli luonnoksen toinen käsittely ja sitä oli työstetty merkittävästi ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Ohjausryhmä hyväksyi luonnoksen kommenttikierrokselle, joka alkaa 8.11.2021.

Avoimen oppimisen linjauksen toinen osalinjaus oli puolestaan Ohjausryhmän ensimmäisessä käsittelyssä. Ensimmäinen osalinjaus: Avoimet oppimateriaalit hyväksyttiin 29.10.2020. Tavoitteena on saada tämä toinen osalinjausluonnos avoimelle kommentoinnille keväällä 2022. Osalinjausluonnoksen esitteli Ilmari Jauhiainen (TSV) ja työryhmä jatkaa linjausluonnoksen kirjoitusta Ohjausryhmän palautteen perusteella.

Ohjausryhmä myös ehdotti avoimen tieteen ja tutkimuksen riskianalyysin tekoa. Sen valmistelutehtävä annettiin Avoimen tieteen sihteeristölle.

Ohjausryhmä päätti myös vuoden 2021 avoimen tieteen palkinnonsaajat. Palkinnot jaetaan Avoimen tieteen syyspäivillä 24.11.2021. Voit tutustua aikaisempiin palkinnonsaajiin täällä

 

Teksti: Henriikka Mustajoki (AVOTT sihteeristö)

Kuva: Jametlene Reskp on Unsplash

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös