Avoin tiede sai Finn-ARMAn yhteisöpalkinnon

16.8.2021
kuvituskuva

Finn-ARMA jakaa vuosittain palkintoja tutkimuksen ja tutkimuspalveluiden edistäjille. Vuonna 2021 Finn-ARMAn yhteisöpalkinnon saa Avoimen tieteen koordinaatio.

Avoimen tieteen koordinaatio iloitsee palkinnosta ja kiittää Finn-ARMA verkostoa sekä palkinnosta että hyvin toimivasta yhteistyöstä suomalaisen tutkimusyhteisön edistämisessä. 

Palkinnon perusteina Finn-ARMA toteaa, että Avoimen tieteen koordinaatio 

  • On ottanut aktiivisen, operatiivisen roolin suomalaisella kentällä, ja nostanut avoimen tieteen näkyvyyttä.
  • On fasilitoinut ruohonjuuritason toimijoiden yhteistyötä, tuottaen konkreettisia tuloksia.
  • On kansainvälisestikin erottuva, innovatiivinen ja mahdollisesti jopa ainutlaatuinen tapa edistää isoa, nopeasti kehittyvää asiaa kansallisesti yhtenäisellä tavalla. Koordinaation kautta saadaan paras kansallinen osaaminen käyttöön.

Finn-ARMAn yhteisöpalkinto annetaan vuosittain taholle, joka on toiminnallaan edistänyt Suomessa tehdyn tutkimuksen edellytyksiä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö, julkinen palvelu, yhteisö, digitaalinen palvelu, jokin ryhmä tai yritys. Palkinnon saaja voi olla suomalainen tai ulkomaalainen. Palkintoa ei myönnetä Finn-ARMAn jäsenille.

Finn-ARMA-verkosto on kansallinen tutkimuksen tuen ja tutkimuspalveluiden verkosto, joka tuo ruohonjuuritason asiantuntijat yhteen ja vahvistaa heidän osaamistaan. Finn-ARMAn toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki tutkimuksen tuen ja hallinnon alueella toimivat asiantuntijat yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, tutkimuslaitoksissa sekä muissa sidosryhmissä.

Palkinnon on vuonna 2018 saanut Aurora-tietokanta ja vuonna 2019 EUTI. Vuonna 2020 palkintoa ei myönnetty.

 

 Kuva: Jason Dent on Unsplash

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös