Datanhallinnan ja sen palveluiden koulutusmateriaalit saataville ja käytettäviksi

29.9.2021
Kuvituskuva, jossa teksti Tutkijan datapalvelujen markkinointi sekä Hyvät käytännöt

Päivi Rauste jatkaa Tutkijan datapalvelujen markkinointi -työryhmän Hyvät käytännöt -sarjaa. Tällä kertaa vuorossa on koulutusmateriaalien avoin saatavuus.

Powerpoint-diat, tallennevideot ja muut datanhallinnan ja sen palveluiden koulutusmateriaalit muodostavat resurssin, jota kannattaa tarjota avoimesti hyödynnettäväksi. Materiaalit lisätään materiaalipankkeihin mahdollisimman pian koulutusten jälkeen, ja aineistoja päivitetään ja poistetaan aineistoja, kun sisältö ei ole enää ajankohtainen.

Käytäntö sopii kaikille opetusta tarjoaville organisaatioille. Resursseja tarvitaan tallennevideoiden editointiin, saavutettavuusasioiden, kuten tekstityksen lisäämiseen, sekä materiaalien päivittämiseen ja ylläpitoon.

Tavoitteena on hyödyntää olemassaolevia materiaaleja ja tallenteita ja näin säästää aikaa ja koulutusresursseja. Materiaalit eivät ole myöskään aikaan eivätkä paikkaan sidottuja, joten jokainen voi opiskella haluamanaan ajankohtana.

+
Jokainen voi opiskella itselle sopivana ajankohtana hyödyntäen tallenteita ja materiaaleja. Vaatii resursseja editoida aineistoja sekä tekstittää tallenteita ja tehdä ne muuten saavutettaviksi. Lisäksi jonkun pitää varmistaa saatavilla olevien materiaalien ajankohtaisuus.
Kouluttajien resurssit säästyvät, koska ei tarvitse järjestää niin usein koulutuksia. Pitäisi olla organisaatioille yhteinen alusta materiaaleille, jossa voisi hakusanojen avulla etsiä sopivia materiaaleja.
 

 

Teksti: Päivi Rauste, CSC
Kuva: Unsplash/Tamanna Rumvee (muokattu)

Hyvät käytännöt -sarjan aikaisemmat osat:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös