Web caféssa voi kysyä, kommentoida ja ideoida

14.9.2021
Kuvituskuva, jossa teksti Tutkijan datapalvelujen markkinointi sekä Hyvät käytännöt

Tutkijan datapalvelujen markkinointi -työryhmän Hyvät käytännöt -sarjan toisessa osassa Mika E. Virtanen kertoo Oulun yliopiston rennoista keskustelutilaisuuksista.

Web Café voi olla löyhästi ja varsin vapaasti teemoitettu puolivirallinen tapahtuma, jossa kevyen alustuksen jälkeen vapautetaan keskustelu. Pääpaino on nimenomaan keskustelulla, jossa voi vapaasti kysyä, kommentoida ja ideoida – kuten kahvipöytäkeskusteluissa yleensäkin.

Toiminta soveltuu kaikenkokoisiin organisaatioihin ja kaikille aloille. Etäkokouksiin osallistuminen täytyy kuitenkin olla teknisesti mahdollista, ja isoissa organisaatioissa voi olla tarpeellista rajata kulloinenkin aihepiiri aika tarkasti.

Resurssiksi riittää yhden asian hyvin tuntevan henkilön työpanos lyhyen alustuksen valmisteluun sekä alustuksen ja keskustelun vetämiseen. On toki eduksi, jos aiheesta tietäviä ihmisiä saadaan enemmän paikalle.

Käytäntö on käytössä Oulun yliopistossa (Science IT Web Café). Kohderyhmänä on pääasiassa tutkimus- ja tutkimuksen tukihenkilöstö. Käytännössä toimintamallia voi kuitenkin käyttää minkä tahansa kohderyhmän kanssa.

+ -

Ei ole paikkasidonnainen, joten Café -tilaisuuteen osallistuminen 
vaatii vain mielenkiinnon aiheeseen ja ajan.

Epämuodollinen, matalan kynnyksen foorumi, jossa on helppo
esittää kysymyksiä.

Vakioaika.

Jos osallistujamäärä kasvaa liian suureksi (>10), keskustelu jäykistyy.


Vakioaika.


 

 

Teksti: Mika E. Virtanen, Oulun yliopisto
Kuva: Unsplash/Tamanna Rumvee (muokattu)

Hyvät käytännöt -sarjan aikaisemmat osat:

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös