Data-agentin vastaanotto on matalan kynnyksen foorumi

22.9.2021
Kuvituskuva, jossa teksti Tutkijan datapalvelujen markkinointi sekä Hyvät käytännöt

Tutkijan datapalvelujen markkinointi -työryhmän Hyvät käytännöt -sarjan uusimmassa osassa Eeva Savolainen kirjoittaa data-agenteista.

Data-agentit ovat tutkijoita, jotka toimivat tutkimusdatan hallinnan asiantuntijoina omissa yksiköissään. He tarjoavat tutkijoille helposti saavutettavan, ensimmäisen kontaktin datanhallinnan tukeen. 

Data-agenteilla on Zoomissa viikoittainen vastaanotto, jonne voi tulla matalalla kynnyksellä ilman ennakkoilmoittautumista. Yksi tai useampi data-agentti on paikalla vastaamassa kysymyksiin tai opastamassa tarvittaessa eteenpäin. Paikalla on myös ohjelmistoihin ja laskentaan erikoistuneita henkilöitä (Research Software Engineers). Kysyjiä voidaan tilaisuuden aikana jakaa useampiin break-out-roomeihin.

Käytäntö soveltuu sekä suuriin että pieniin organisaatioihin, mutta se edellyttää  henkilö/henkilöitä, jotka voivat sitoutua vakituisiin vastaanottoaikoihin. Tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen foorumi, jonne voi tulla esittämään datanhallintaan liittyviä kysymyksiä. Kohderyhmiä ovat erityisesti jatko-opiskelijat ja tutkijat.

+ -

Verkossa järjestetty, ei paikkasidonnainen.

Epämuodollinen, matalan kynnyksen foorumi, jossa on helppo
esittää kysymyksiä.

Vakioaika.

Paikalla ei aina ole välttämättä juuri tietyn alan osaajaa.

 

 

 

Teksti: Eeva Savolainen, Aalto-yliopisto
Kuva: Unsplash/Tamanna Rumvee (muokattu)

Hyvät käytännöt -sarjan aikaisemmat osat:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös