Datanhallinnan asiantuntijoiden työpanos vuoden 2024 seurantaan

23.4.2024
<img loading="lazy" src="/sites/default/files/styles/article_main_image/public/ohry050224.jpg?itok=RzYGfohQ" width="1200" height="600" alt="Vihreäksi sävytetty kuva kompassista kämmenellä, kuvassa on myös teksti "AVOTT-ohjausryhmän kokous 5.2.2024".

AVOTT-ohjausryhmä vahvisti viimeiset tulevan seurantakierroksen indikaattorit.

Kokouksessaan 9.4.2024 AVOTT-ohjausryhmä viimeisteli tulevan seurantakierroksen indikaattoreita. Datanhallinnan asiantuntijatyö päätettiin ottaa mukaan sekä seurannan kyselyyn että pisteytykseen. Kyselyyn lisätään myös datanhallinnan asiantuntijan määritelmä helpottamaan käytetyn työajan arviointia. Sen sijaan Metaxin käyttöä ja oppimisen yhteistyön määrälliset indikaattorit jäävät tällä kertaa pisteytyksen ulkopuolelle, mutta tiedot esitetään kuitenkin tiedejatutkimus.fi-portaalissa.

Edellisellä seurantakierroksella 2022 myös määräajan jälkeen tulleet kyselyvastaukset hyväksyttiin, mutta tällä kertaa kannattaa olla ajoissa – myöhästyneitä vastauksia ei sisällytetä seurantaan. Lisäaikaa voi kuitenkin saada perustelluista syistä, ja sihteeristöön on hyvä olla yhteydessä seurannan ollessa käynnissä, eli viimeistään 14.6.

Seuranta käynnistyy maanantaina 6.5.2024. Silloin järjestetään myös aloituswebinaari, jossa kerrotaan seurannan toteutuksesta.

Ohjausta paikallisella ja kansainvälisellä tasolla

Ohjausryhmä sai myös ennakkotietoa TSV:n strategiasta vuosille 2024–2030 sekä Barcelona-julistuksesta, joka julkaistiin 16.4.2024. Julistuksen ytimessä on avoimen tutkimustiedon edistäminen, ja allekirjoittajat sitoutuvat edistämään läpinäkyvyyttä ja tiedon avoimuutta esimerkiksi erilaisissa arvioinneissa, akateemisen työn ohjauksessa ja strategiatyössä.

Lue lisää Barcelona-julistuksesta:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös