Nominera pristagare i öppen vetenskap

9.8.2024
Kuvituskuva ilmapalloista.

Den nationella samordningen av öppen vetenskap delar ut priset det nationella priset för öppen vetenskap på vinterdagarna 2024. Samtidigt delas också det årliga priset för främjande av öppen vetenskap.

Det nationella priset för öppen vetenskap delas årligen ut till en person eller en forskningsgrupp som genom sin forskning och/eller undervisning har skapat positiv uppmärksamhet kring öppen vetenskap eller på annat sätt främjat den finländska öppna forskningskulturen eller ett delområde inom öppen vetenskap.

Öppenhetens förkämpe-priset lyfter fram aktörer som genom sitt arbete möjliggör förverkligande av den öppna vetenskapens praxis i Finland och som har fungerat som förebild och stöd för andra.

Nominera pristagare

Förslag (inkl. motivering) på pristagare lämnas med en webblankett senast kl. 16.00 den 27 september 2024 kl 16.00. Du kan nominera pristagare för både det nationella priset och öppenhetens förkämpe-priset med samma blankett.

Det slutgiltiga beslutet om pristagare fattas av den nationella styrgruppen för öppen vetenskap och forskning. Priserna delas ut på Vinterdagarna i öppen vetenskap 3–4.12.2024 vid Åbo Akademi.

 

Bild: Sagar Patil, Unsplash

Du kan också vara intresserad av