Kommentoi LUONNOSTA Tutkimusdatan avoimen saatavuuden osalinjaukseksi

17.8.2020
Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä

Ensimmäinen luonnos Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimen saatavuuden linjauksen johdannosta ja periaatteista sekä Tutkimusdatan avoimen saatavuuden osalinjauksesta on avoimesti kommentoitavana 25.9.2020 asti.

Tutkimusaineistojen avoimuuden asiantuntijaryhmän kokoama työryhmä on yhteistyössä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen ohjausryhmän kanssa valmistellut suomalaiselle korkeakoulu- ja tutkimusyhteisölle luonnoksen Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimen saatavuuden linjauksen johdannosta ja periaatteista sekä Tutkimusdatan avoimen saatavuuden osalinjauksesta.

Luonnos on ensimmäinen osa korkeakoulu- ja tutkimusyhteisön Tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimen saatavuuden linjauksesta, joka täsmentää Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistuksessa 2020–2025 mainittua tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimuuden kansallista päämäärää. Myöhemmin linjausta täydentämään luonnostellaan osalinjaus avoimista tutkimusmenetelmistä.

Luonnoksen kommentteja käsitellään Avoimen tieteen ohjausryhmän 29.10.2020 kokouksessa, minkä jälkeen kommentit avataan julkisesti nähtäväksi.

Kommentointiohjeet

Luonnos on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kommentteja pyydetään jättämään sähköisellä lomakkeella.

Avoimen tieteen hengessä kaikki saadut nimelliset kommentit kootaan ja jaetaan julkisella alustalla. Nimettömiä kommentteja ei huomioida eikä julkaista. Kommentointi on avoinna organisaatioille ja yksilöille.

Kommentointilomakkeessa on mahdollisuus kommentoida erikseen luonnoksen jokaista periaatetta ja tavoitetta sekä johdantoa. Kaikkia osia ei ole kuitenkaan välttämätöntä kommentoida. Kommentointiaika päättyy 25.9.2020 klo 16.00.

 

Kuva: Bongkarn Thanyakij/Pexels

Sinua saattaisi kiinnostaa myös