Ehdota avoimen oppimisen palkinnonsaajia

27.2.2023
Palkinto keltaisesta pahvista.

AVOTT-koordinaatio jakaa 2023 kesäpäivillä taas avoimen oppimisen palkintoja. Ehdota omia suosikkejasi 4.4. mennessä!

Avoimen oppimisen palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa.

Vuoden avoin oppimateriaali -palkinto myönnetään laadukkaasta ja uutta luovasta, lähivuosina tehdystä avoimesta oppimateriaalista. Palkittava materiaali voi olla minkä muotoinen tahansa (esimerkiksi verkkokurssi, oppikirja, video tai peli) ja joko täysin uusi materiaali tai olemassa olevan materiaalin omaperäinen uudelleen muokkaus. Palkittavan materiaalin pitää olla lisensoitu avoimella lisenssillä, joka sallii materiaalin muokkauksen. Palkinnon voi ottaa vastaan yksityishenkilö, ryhmä tai organisaatio.

Vuoden avoin oppimis- tai opetuskäytäntö -palkinto myönnetään uutta luovasta, lähivuosina tehdystä oppimis- tai opetuskäytännöstä, joka hyödyntää avoimuuden mahdollisuuksia monipuolisesti oppimisprosessin eri tasoilla. Valinnassa painotetaan avointa oppimista edistävää käytännön toimintaa ja pedagogisia ansioita. Palkinnon voi ottaa vastaan yksityishenkilö, ryhmä tai organisaatio.

Avoimen oppimisen vaikuttaja -palkinto myönnetään henkilölle, joka on urallaan merkittävästi edistänyt suomalaista avointa oppimista. Edistämiseksi katsotaan esimerkiksi avoimien oppimateriaalien kehittäminen, avoimien oppimis- ja opetuskäytäntöjen luominen ja hyödyntäminen sekä avoimien oppimateriaalien käyttöön ja jakamiseen sekä avoimien oppimis- ja opetuskäytäntöjen hyödyntämiseen kannustaminen.

Palkinnonsaajat valitsee ehdotusten perusteella raati, jossa on asiantuntijajäsenten (yliopistonlehtori Petteri Muukkonen, HY, ja johtava asiantuntija Tarmo Toikkanen, Sitra) lisäksi edustus seuraavista organisaatioista:

  • SYL - Suomen ylioppilaskuntien liitto: Roosa Grönberg
  • SAMOK - Suomen opiskelijakuntien liitto: Adel Rizvi
  • Unifi: vararehtori Marjo Kaartinen (Taideyliopisto)
  • Arene: tutkijayliopettaja Merja Saarela (HAMK)
  • Kansalliskirjasto: suunnittelija Taru Kuhalampi
  • Avointen oppimateriaalien kirjasto: opetusneuvos Minna Taivassalo (Opetushallitus)
  • Oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmä: ylikirjastonhoitaja Minna Niemi-Grundström (HY)

Ehdota palkinnon saajia

Perustellut ehdotukset avoimen oppimisen palkintojen saajiksi pyydetään toimittamaan erillisellä lomakkeella tiistaihin 4.4.2023 kello 16.00 mennessä. Samalla lomakkeella voi ehdottaa palkinnonsaajia kaikkiin kolmeen kategoriaan.

Kuva: Brands&PeopleUnsplash

Sinua saattaisi kiinnostaa myös