Avoimen oppimisen palkinnot 2024 on jaettu

3.6.2024
Avoimen oppimisen palkinnonsaajat.

Avoimen oppimisen kansalliset palkinnot jaettiin avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivillä 2024 Aalto-yliopistolla.

Avoimen oppimisen vaikuttaja-palkinnon sai Avointen oppimateriaalien kirjaston Anna Lindfors CSC:ltä. 

Anna Lindfors on ollut keskeinen tekijä suomalaisen avoimen oppimisen kehityksessä. Hän on paitsi luotsannut Avointen oppimateriaalien kirjaston kehitystyötä, myös pitänyt lukuisia esitelmiä, koulutustilaisuuksia ja työpajoja avointen oppimateriaalien kirjastoon ja avoimeen oppimiseen liittyen. Hänen innostunut, positiivinen ja käytännönläheinen tapansa kertoa avoimesta oppimisesta on tuonut siihen liittyvät teemat lähelle kuulijaa ja näin ollen helpommin osaksi kuulijoiden arkea. 

Lindfors on lisäksi edistänyt aktiivisesti korkeakouluyhteisön avoimen oppimisen työtä osallistumalla aktiivisesti kansallisen oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmän työhön ja erityisesti kansallisten avoimen oppimisen linjausten ja suositusten laatimiseen. Lindfors kuuluu asiantuntijaryhmän puheenjohtajistoon. 

Vuoden 2024 avoimena oppimateriaalina palkittiin Tampereen yliopistossa kehitetty Funky Facts -etsiväkoulu. 

Funky Facts on selkeä, helposti käyttöönotettava ja hauska tapa sukeltaa kriittiseen medialukutaitoon pelillistetyllä menetelmällä. Oppimateriaali sisältää opettajan oppaan, opetuksessa käytettävät videot sekä oppilaan materiaalit, kuten tehtäväkirjan ja etsiväpassin.

Vuoden avoin oppimis- tai opetuskäytäntö -palkinto myönnettiin vuonna 2024 Digivisio-hankkeen Digipedagogiikan koulutuskonseptille. 

Hankkeessa on alusta asti panostettu opettajien ja korkeakoulujen tukipalveluiden digipedagogiikan osaamisen kehittämiseen. Digipedagogiikan koulutukset 2024 on toteutettu avoimen oppimisen käytänteillä ja pinoutuvat mikro-oppimisen sisällöt ovat samalla esimerkki kestävästä resurssiviisaasta toiminnasta.

Kuva: TSV. 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös