Avoimen oppimisen palkintojen 2023 aiheina valetieto, kestävyys sekä vaikuttaminen

9.6.2023
Matleena Laakso, Maria Ehrnström-Fuentes, Kaisa Puttonen, Leena Elenius & Riitta-Liisa Karjalainen.

Palkinnon saivat Matleena Laakso (Tampereen korkeakouluyhteisö), Huijataanko minua? Huijaanko minä muita? -oppimateriaali (AMKIT-konsortion Avoimet oppimateriaalit -työryhmä) sekä Sustainable Organising -kurssi (Svenska handelshögskolan).

Vuoden 2023 Avoimen oppimisen vaikuttaja -palkinnon sai Matleena Laakso Tampereen korkeakouluyhteisöstä. Vuodesta 2022 jaettu Avoimen oppimisen vaikuttaja -palkinto myönnetään henkilölle, joka on urallaan merkittävästi edistänyt suomalaista avointa oppimista.

“Laakso on omalla esimerkillään edistänyt merkittävästi avoimen oppimisen kulttuuria suomalaisella korkeakoulukentällä jakaen omia oppimateriaalejaan avoimesti ja kouluttaen muita opettajia jakamaan omia oppimateriaalejaan ja opetuskäytäntöjään. Hän on aloittanut oppimateriaalien, vinkkien ja kokemuksien jakamisen jo vuonna 2011 perustamansa avoimen blogin kautta”, palkintoraati perustelee valintaa.

Vuoden avoin oppimateriaali -palkinto myönnettiin Kaisa Puttosen (Laurea), Leena Eleniuksen (Seinäjoen ammattikorkeakoulu) ja Riitta-Liisa Karjalaisen (Kajaanin ammattikorkeakoulu) tekemälle Huijataanko minua? Huijaanko minä muita? -oppimateriaalille. Valetiedon tunnistamiseen opastava materiaali on syntynyt ammattikorkeakoulujen AMKIT-konsortion Avoimet oppimateriaalit -työryhmän yhteistyönä.

Vuoden avoin oppimis- ja opetuskäytäntö -palkinto myönnettiin Maria Ehrnström-Fuentesin (Svenska handelshögskolan) järjestämälle Sustainable Organising -kurssille. Kurssin opiskelijat ovat toteuttaneet kestävyyteen liittyvistä aiheista podcasteja, jotka on jaettu avoimina oppimateriaaleina.

Palkinnot jaettiin Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivillä 12.6.2023 Laurea-ammattikorkeakoulussa. Palkintojen saajat valitsee vuosittain avoimessa haussa esiin nousseista ehdokkaista palkintoraati, jossa ovat edustettuina Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK, Kansalliskirjasto, Avointen oppimateriaalien kirjasto ja Avoimen tieteen koordinaatiossa toimiva Oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmä.

Palkintojen koordinoinnista vastaa Tieteellisten seurain valtuuskunta Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. 

Onnea kaikille palkituille!

Matleena Laakson blogi

Huijataanko minua? Huijaanko minä muita? -oppimateriaali

Sustainable Organising -kurssilla toteutettuja avoimia oppimateriaaleja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös