Kommentoi LUONNOSTA Oppimateriaalien avoimen saatavuuden osalinjaukseksi

7.5.2020
Kuvituskuva

Ensimmäinen luonnos Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjauksen periaatteista ja Oppimateriaalien avoimen saatavuuden osalinjauksesta oli avoimesti kommentoitavana 26.6.2020 asti. Kiitos kaikille kommentoijille!

Oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmän kokoama työryhmä on yhteistyössä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen ohjausryhmän kanssa valmistellut suomalaiselle korkeakoulu- ja tutkimusyhteisölle luonnoksen Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjauksen periaatteista sekä Oppimateriaalien avoimen saatavuuden osalinjauksesta.

Luonnos on ensimmäinen osa korkeakoulu- ja tutkimusyhteisön Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden linjauksesta, joka täsmentää Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistuksessa 2020-2025 mainittua Oppimisen ja oppimateriaalien avoimuuden kansallista päämäärää. Myöhemmin linjaustaan täydentämään luonnostellaan osalinjaus Avoimista oppimis- ja opetuskäytännöistä.

Luonnoksen kommentteja käsitellään Avoimen tieteen ohjausryhmän 27.8.2020 kokouksessa, minkä jälkeen kommentit avataan julkisesti nähtäväksi.

Kommentointiohjeet

Luonnos on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Kommentteja pyydetään jättämään sähköisellä lomakkeella. 

Avoimen tieteen hengessä, kaikki saadut nimelliset kommentit kootaan ja jaetaan julkisella alustalla. Nimettömiä kommentteja ei huomioida eikä julkaista. Kommentointi on avoinna organisaatioille ja yksilöille.

Kommentointilomakkeessa on mahdollisuus kommentoida erikseen luonnoksen jokaista periaatetta ja tavoitetta sekä johdantoa. Kaikkia osia ei ole kuitenkaan välttämätöntä kommentoida. Kommentointiaika päättyy 26.6.2020.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös