Uudistetut verkkosivut

13.2.2020
kuvituskuva

Avoimen tieteen verkkosivut on uudistettu ja linkittyvät seuraavassa vaiheessa osaksi vastuullisen tieteen sivustokokonaisuutta.

Avointiede.fi -verkkosivusto on saanut uuden ilmeen! 

Avointiede.fi -verkkosivun uudistuksessa on selkeytetty ja helpotettu tärkeän tiedon löytymistä sivustolta. Näkyvimpänä muutoksena on etusivu, jolta löytyy nyt ajankohtaisten asioiden lisäksi tapahtumat, asiantuntijaryhmät sekä keskeiset julkaisut. Valikoita on yksinkertaistettu ja sisältöä yhdistelty palautteen pohjalta niin, että toisiinsa linkittyvä tieto löytyy helposti. Samalla ulkonäköä kevennettiin ja saavutettavuutta parannettiin.

Uudet sivut ovat nyt koekäytössä, joten ilahdumme kaikenlaisesta palautteesta, jota voit antaa palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostia (avointiede@tsv.fi). 

Vastuullinen tiede yhdistää 

Uudistus jatkuu keväällä 2020 ja seuraavaksi avointiede.fi -sivusto liittyy osaksi laajempaa vastuullisen tieteen sivustoa (vastuullinentiede.fi). 

Avoimuus on tutkimuksen perusarvo ja edistää tutkimuksen tasa-arvoa, vaikuttavuutta sekä yleisesti kestävän kehityksen tavoitteita yhteistyön kautta. Vastuullinentiede.fi kokonaisuuteen kuuluu avoimen tieteen lisäksi tutkimuksen eettisyys, tiedeviestintä ja vastuullinen arviointi. Uuden vastuullisen tieteen sivuston taustalla onkin avoimen tieteen lisäksi näitä edistäviä toimijoita eli Tutkimuseettinen neuvottelukunta, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta sekä Julkaisufoorumi.

Uudella vastuullisen tieteen sivustolla voi navigoida ylätason navigointipalkista, jonne kaikkien toimijoiden verkkosivut liitetään kevään aikana. Uusi vastuullinentiede.fi-etusivu tulee nostamaan esiin:

  • tutulla tavalla vastuullisuutta käsitteleviä mikroartikkeleita, joissa käsitellään selkeästi vastuullisuuden peruskysymyksiä, 
  • vastuullisen tieteen ajankohtaisia asioita, 
  • yhteisen tapahtumakalenterin, josta voi hakea tapahtumia etiikasta tiedeviestintään
  • tärkeimpiä julkaisuja ja ohjeita vastuullisen tieteen edistämiseksi. 

Toivottavasti uudistunut sivusto tarjoaa tietoa kaikille saavutettavalla tavalla!

Kuvituskuva: Hal Gatewood on Unsplash

Julkaistu 13.2.2020

Sinua saattaisi kiinnostaa myös