Open Research Europe: Uusi julkaisukanava EU-rahoitteisille hankkeille

25.3.2021
Introducing Open Research Europe, European Commission, Powered by F1000 Research.

Suunnitteletko EU-rahoituksen hakemista? Tai onko sinulla käynnissä EU-tutkimushanke? Uusi avoin julkaisukanava Open Research Europe on nyt Horisontti 2020 -rahoitusta saaneiden tutkimushankkeiden käytössä.

Uusi Horisontti 2020 -hankkeille suunnattu Open Research Europe -julkaisualu (ORE) lanseerattiin 24.3.2021. Se tarjoaa avointa vertaisarviointia soveltavan avoimen julkaisukanavan kaikille EU-hankkeisiin pohjautuville julkaisuille kaikilla tieteenaloilla.

Mikä on uuden julkaisualustan tarkoitus?

EU:n komissio alkaa tarjota uutta korkealaatuista ja luotettavaa julkaisukanavaa vaihtoehdoksi avoimeen julkaisemiseen. Tällä foorumilla tutkijat voivat julkaista nopeasti ja ilman kuluja samalla täyttäen Horisontti 2020 -hankkeiden velvoitteen avoimeen julkaisemiseen.

Julkaisualusta yhdistää nopean pre-print-julkaisemisen edut avoimen vertaisarvioinnin hyötyihin samalla säilyttäen kaikki olennaiset julkaisemiseen liittyvät palvelut kuten julkaisun rekisteröinnin, sertifioinnin, jakelun ja levityksen sekä säilytyksen soveltamista ja uudelleenkäyttöä varten.

Mistä on kyse?

Horisontti 2020 -ohjelman visiona on jouduttaa innovaatioita ja talouskasvua koko EU:n alueella edistäen globaalia hyvinvointia. Tarjoamalla tutkijoille mahdollisuuden julkaista tutkimustuloksensa avoimesti eri muodoissa, tavanomaisista tutkimusartikkeleista datajulkaisuihin, varmistetaan pääsy tutkittuun tietoon ja tuetaan Euroopan kilpailukykyä. Open Research Europe -palvelu on integroitu Zenodon tutkimusdatajulkaisujen kanssa.

Miten palvelu toimii?

Julkaisualusta lanseerattiin 24.3.2021 ja on valmis ottamaan vastaan julkaisuja. Palvelu toimii osoitteessa: https://open-research-europe.ec.europa.eu. Sivujen kautta voit myös kirjautua ja tehdä tunnukset, joilla pääset käyttämään julkaisualustaa. Kirjautuminen on avoin kaikille tutkijoille.

Lisätietoja ja ohjeita palvelun käyttöön voit lukea Helsingin yliopiston Think Open -blogista: https://blogs.helsinki.fi/thinkopen/open-research-europe-avoin-vertaisarviointi/

Sinua saattaisi kiinnostaa myös