Kysely: Millaisia työkaluja ja palveluita hyödynnät avoimessa oppimisessa?

7.1.2021
Kysymysmerkki.

1.2.2021 auki olevassa kyselyssä voit jakaa sinulla käytössä olevat hyvät käytännöt, työkalut ja palvelut avointen oppimateriaalien tekemiseen.

Avointen oppimateriaalien laatimiseen tarvitaan toimivia työkaluja jotta avointen oppimateriaalien käyttäminen, tekeminen ja jakaminen olisi sujuvaa. Oppimisen avoimuus -asiantuntijaryhmän työryhmä selvittää osana Oppimateriaalien avoin saatavuus -osalinjauksen toteutusta millaisia hyviä työkaluja, käytäntöjä ja palveluita hyödynnetään nyt ja mille olisi tarve, sekä laatii aiheesta suosituksen tämän pohjalta.

Selvityksen avuksi työryhmä julkaisee 1.2.2021 asti auki olevan avoimen kyselyn, jossa voit jakaa sinulla käytössä olevat hyvät käytännöt, työkalut ja palvelut avointen oppimateriaalien tekemiseen. Tiedätkö hyvän palvelun oppimateriaalien saavutettavuuden arviointiin? Onko korkeakoulullasi erinomainen toimintamalli oppimateriaalien vertaisarviointiin? Teetkö oppimateriaaleistasi löydettävämpiä esimerkiksi julkaisemalla niitä kansallisessa Avointen oppimateriaalien kirjastossa (aoe.fi)? Entä millaisia muita toimivia palveluita, käytäntöjä ja työkaluja hyödynnät oppimateriaalien tekemiseen ja jakamiseen? 

Kyselyyn vastataan nimettömästi ja sen tuloksista kerrotaan avointiede.fi-sivuilla maaliskuussa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään kansallisen suosituksen laatimisessa. Avoimen oppimisen palvelut -työryhmä on myös kiinnostunut järjestämään lighting talk -webinaarin. Jos siis olet kiinnostunut vinkkaamaan toisille hyvän käytännön tai palvelun, jätä yhteystietosi lomakkeen viimeisellä sivulla (yhteystietoja ei yhdistetä lomakkeen vastauksiin). 

Kuva: Emily MorterUnsplash

Sinua saattaisi kiinnostaa myös