Kommentoitavana kotimaiset tieteelliset kausijulkaisut ja avoin saatavuus

17.5.2021
kuvituskuva.

Avoin kommentointi 24.6. asti: Ratkaisumalleja kotimaisten tieteellisten kausijulkaisujen avoimen saatavuuden mahdollistamiseksi

Koko tutkimusyhteisö on tervetullut kommentoimaan ratkaisumalleja kotimaisten tieteellisten kausijulkaisujen avoimen saatavuuden mahdollistamiseksi. Kommentointipyyntö on lähetetty korkeakouluille, tutkimuslaitoksille, tieteellisille seuroille, tiedekustantajille, tieteen rahoittajille, tieteellisille kirjastoille ja arkistoille. Kommentointi on tämän lisäksi avoin koko tutkimusyhteisölle, ja kommentteja voi jättää joko organisaationa tai henkilökohtaisesti. 

Kommentointi on avoinna 17.5.–24.6.2021. Kommentit kerätään verkkolomakkeella: https://tsv.gruppo.fi/online-applications/index.php/898686/lang-fi

Avoimen tieteen hengessä, kaikki saadut nimelliset kommentit kootaan ja jaetaan julkisella alustalla. Nimettömiä kommentteja ei huomioida eikä julkaista. 

Kommentoinnin päätyttyä Kotimaisten tieteellisten kausijulkaisujen työryhmä tekee esityksen ratkaisumallista Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansalliselle ohjausryhmälle syksyllä 2021. Ohjausryhmä päättää ratkaisumallin hyväksymisestä ja sen edelleen kehittämisestä. 

Lisätietoja antaa mielellään Henriikka Mustajoki, kehittämispäällikkö, henriikka.mustajoki@tsv.fi;  044 7412 255

kuva: Henriikka Mustajoki

Sinua saattaisi kiinnostaa myös