Keskustelutilaisuus kypsyystasoista

7.3.2019
Kuvituskuva

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää organisaatioiden avoimen toimintakulttuurin toteutumista suomalaisissa tutkimusorganisaatioissa.

Seuraavassa, keväällä 2019 tehtävässä selvityksessä, ovat mukana yliopistot, ammattikorkeakoulut, suurimmat rahoittajat, tiedeinstituutit sekä muita tutkimustoimijoita, kuten TSV ja tiedeakatemiat.

OKM, CSC ja TSV kutsuivat tiedeyhteisön jäseniä keskustelemaan avoimuuden toimintakulttuurin kypsyystasojen selvityksestä, keskiviikkona 6.3.2019 klo 12-15, Tieteiden talolla. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin, missä tutkimusorganisaatiot haluaisivat olla hyviä ja miten selvitys auttaisi tekemään haasteet ja tavoitteet näkyviksi. Keskusteluun voi osallistua edelleen 20.3. asti.

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuuden aloitti ylitarkastaja Sami Niinimäki (OKM) puheenvuorolla kypsyystasoselvityksen merkityksestä.

Tutkimusorganisaation näkökulmasta kypsyystasoselvitystä tarkastelivat tutkimuksen kehittämispäällikkö Markku Ihonen ja avoimen tieteen palveluiden päällikkö Susanna Nykyri (Tampereen yliopisto).

Kehitysjohtaja Pirjo-Leena Forsström (CSC) alusti kypsyystasoselvityksen yksityiskohdista ja menetelmistä. Selvitys perustuu tietyllä ajanhetkellä internetissä olevaan aineistoon sekä kyselyvastauksiin ja antaa niiden pohjalta kuvan avoimuuden tilasta eri organisaatioissa.

Alustuksia seuranneella työpajaosuudella kerättiin ehdotuksia avoimen toimintakulttuurin kypsyystasoselvityksen toimenpidekysymysten sekä mittarien muokkaamiseksi. Lisäksi keskusteltiin myös avoimen tieteen etenemisen esteselvityksen kysymyksistä ja kerättiin ehdotuksia niiden muokkaamiseksi. Työpajaosuudella käytetty työalusta on auki 20.3. asti ja sinne toivotaan lisää ehdotuksia ja kommentteja.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös