Ilmoittaudu mukaan Toimintakulttuurin avoimuuden asiantuntijaryhmän uusiin työryhmiin

30.9.2022
Kuvituskuva, jossa piirin kädet osoittavat yhteen.

Asiantuntijaryhmän työtä jatkamaan on perustettu viisi uutta työryhmää, joihin ilmoittautuminen on nyt avattu.

Toimintakulttuurin avoimuuden asiantuntijaryhmän työ jatkuu syksyllä 2022. Työn jatkamiseksi on perustettu viisi uutta työryhmää, joiden on tarkoitus kokoontua ensimmäisen kerran Avoimen tieteen ja tutkimuksen talvipäivillä 10.-11.11. Ilmoittautuminen ryhmiin avattiin Avoimen tieteen ja tutkimuksen syystyöpajan 29.9. yhteydessä. Tervetuloa mukaan avoimen toimintakulttuurin asiantuntijatyöhön.

Ilmoittautua voi joko täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avointiede@tsv.fi 

Uudet työryhmät

Vertaistuki linjausten ja suositusten toimeenpanossa

pj. Mari Riipinen (marraskuusta uusi pj)

  • Työryhmä toimii keskustelevana yhteisönä vertaistuelle linjausten jalkautumisen toteutumisessa sekä seuraa linjausten toimeenpanon edistymistä paikantaen haasteita ja iloiten yhdessä onnistumisista.

Avoimen tieteen termit

pj. Tiina Käkelä & Tero Toivanen

  • Työryhmä päivittää Tieteen termipankki -tietokannassa olevia avoimen tieteen termikuvauksia. Tässä työssä hyödynnetään kansallisen avoimen tieteen ja tutkimuksen linjaustyön tuloksena syntyneitä uusia sanastoja sekä mm. Tutkimushallinnon sanastoa.

Kansalaistieteen tuki- ja palvelut

pj. Miki Kallio & Elena Svahn

  • Työryhmä selvittää, kuinka kansallisten linjausten jalkautusta voidaan tukea palveluiden, ohjeistusten sekä konkretian voimin. Tarkoituksena on jalkautua aktiivisiin pienryhmiin pohtimaan edellytyksiä koti- tai pohjoismaisen yhteisen kansalaistieteen palveluiden alustan perustamiselle sekä ohjeistuksien konkretisoimiselle huomioiden sekä koulutetut, että kansalaistieteilijät.

Vastuullinen arviointi ja kannustimet

pj. Janne Pölönen & Laura Himanen

  • Vastuullinen arviointiin ja sen tietopohjaan ja menetelmiin liittyvät kysymykset ovat hyvin ajankohtaisia tutkimusorganisaatioissa. Työryhmä kokoaa yhteen tutkimuksen ja tutkijanarviointiin osallistuvat henkilöt, käsittelee aihetta konkreettisten esimerkkien kautta, sekä jakaa tietoa parhaista käytännön ratkaisuista eri organisaatioissa tehtävän arviointityön tueksi sekä yhteisten kansallisten toimintamallien kehittämiseksi.

Vuorovaikutus päätöksentekijöihin ja avoin hallinto

Vetäjä puuttuu (Jos kiinnostuit, laita sähköpostia osoitteeseen jonni.karlsson@tsv.fi)

  • Työryhmän tarkoituksena on pohtia, kuinka avoimuutta voidaan edistää hallinnon, päätöksenteon sekä yhteistyön päättäjien kanssa suhteen.

Lisätietoa avoimen tieteen ja tutkimuksen asiantuntijatyöstä

Kuva: Hannah Busing Unsplash

Sinua saattaisi kiinnostaa myös