Ideariihi: tieteelliset seurat ja avoin tiede

5.10.2020
Litteitä kiviä pienessä pinossa

Avoimen tieteen koordinaatio aloittaa yhteistyön TSV:n jäsenseurojen kanssa.

Suomalaiset tieteelliset seurat tekevät tärkeää työtä tieteen edistäjinä sekä tiedeyhteisössä että yhteiskunnassa yleensä, ja koordinaatio haluaa tukea niitä avoimen tieteen saralla. Yhteistyö lähtee liikkeelle pyöreän pöydän ideointikeskustelulla, jossa vaihdetaan kuulumisia avoimeen tieteeseen liittyen ja pohditaan yhteistyökuvioita: Miten avoin tiede näkyy seurojen toiminnassa? Millaisia suunnitelmia ja näkemyksiä seuroilla on avoimeen tieteeseen liittyen? Mitä seurat toivovat koordinaatiolta?

Pyöreän pöydän keskustelussa on tavoitteena löytää uusia näkökulmia ja tapoja, joilla tieteelliset seurat voivat käyttää ja edistää avoimen tieteen käytänteitä toiminnassaan. Keskustelussa ei kuitenkaan ole tarkoitus käsitellä monille seuroille tärkeää avoimen julkaisemisen rahoituskysymystä, josta on tulossa erillinen tilannekatsaus loppuvuodesta 2020.

Yhteistyöstä kiinnostuneet seurat voivat ilmoittautua osoitteeseen avointiede (at) tsv.fi 29.10.2020 mennessä – keskustelun päivämäärä sovitaan yhdessä.

 

Kuva: Unsplash/Jason Wang

Sinua saattaisi kiinnostaa myös