Hae ilmaista pääsylippua ja matkustustukea RDA:n 20. yleiskokoukseen

9.1.2023
Kuvituskuva, jossa näkyy työpöytä jolla on näyttö ja näppäimistö

Suomen EOSC-foorumi avaa haun, jossa foorumin jäsenet voivat hakea ilmaista pääsylippua RDA:n 20. yleiskokoukseen. Hae 6. helmikuuta 2023 mennessä!

20th RDA Plenary | 21 – 23 March 2023 | Virtual or In-person – Gothenburg, Sweden

CSC - Tieteen tietotekniikankeskus tarjoaa Suomen EOSC -foorumin jäsenille mahdollisuuden hakea ilmaista pääsylippua ja matkustustukea RDA:n 20. yleiskokoukseen, joka järjestetään 21.-23. maaliskuuta 2023 Göteborgissa, Ruotsissa. Osallistua voi joko etänä tai matkustamalla paikan päälle. Tapahtuma on osa RDA:n 10-vuotisjuhlavuotta, ja luvassa on lukuisia oheistapahtumia.

Haku on avoinna Suomen EOSC -foorumin jäsenille, jotka ovat datan parissa työskenteviä tutkijoita tai teknologian asiantuntijoita tai edustavat sellaisia suomalaisia organisaatioita, jotka ovat ottaneet käyttöön tai suunnittelevat ottavansa käyttöön RDA:n tuotottamia suosituksia. Määritelmä käsittää myös henkilöt, jotka opiskelevat tai työskentelevät ammattikorkeakouluissa. Kannustamme erityisesti uransa alkuvaiheessa olevia henkilöitä hakemaan. (Etkö ole vielä EOSC-foorumin jäsen? Liity nyt!)

Kiinnostuneita henkilöitä pyydetään täyttämään hakulomake 6. helmikuuta klo 17.00 mennessä. Valituksi tulleille hakijoille myönnetään ilmainen pääsylippu RDA:n 20. yleiskokoukseen sekä matkustustukea, mikäli hakija on ilmaissut hakemuksessa kiinnostuksensa osallistua tapahtumaan paikan päällä.

Valituksi tulleita henkilöitä pyydetään kirjoittamaan englanniksi lyhyt blogiteksti (n. 1 sivu) niistä sessiosta, joihin he osallistuivat ja nostamaan tekstissään esiin poimintoja RDA:n suosituksista, yhteyksistä EOSC:iin tai muihin tuleviin kehityskulkuihin, jotka ovat kirjoittajan mielestä relevantteja suomalaiselle avoimen tieteen ja datan yhteisölle. Blogitekstit julkaistaan Suomen EOSC - foorumin sivuilla. (Lue blogeja menneistä RDA-yleiskokouksista.)

Arvioimme hakemuksia seuraavin perustein:

  • Kiinnostus RDA:ta ja EOSC:a kohtaan
  • Hakijan työ/opinnot tietojen jakamisen ja uudelleenkäytön edistämiseksi eri teknologioiden, tieteenalojen ja maiden välillä
  • Organisaatiotyyppi, sukupuolten tasapaino ja uravaihe (erityisesti uran alkuvaiheessa olevat) otetaan huomioon avustusten tasapainoisen jakautumisen ja monipuolisen osallistumisen varmistamiseksi.

Kaikille hakijoille tiedotetaan tuloksista viimeistään 10. helmikuuta 2023. CSC - Tieteen tietotekniikan keskus tarjoaa enintään viisi (5) ilmaista pääsylippua, jotka voivat olla joko etäosallistumisia tai osallistumisia tapahtumaan paikan päällä, jolloin hakijalle myönnetään myös matka-avustus. Matka-avustus kattaa lento-, juna-ja lauttakulut sekä majoituksen.

Lähetä hakemuksesi 6. helmikuuta 2023 klo 17:00 mennessä.

Kuva by iStock

Sinua saattaisi kiinnostaa myös