Avoin haku Suomen EOSC -foorumin jäsenille

29.4.2022
Tapahtuman logo

Hae ilmaista pääsylippua ja matkustukea osallistuaksesi RDA:n 19. yleiskokoukseen kansainvälisellä dataviikolla!

19th RDA Plenary | 20 – 23 June 2022  |  Virtual or In-person – Seoul, South Korea

Huom. Hakuaikaa pidennetty 26.5. asti.

CSC - Tieteen tietotekniikankeskus tarjoaa Suomen EOSC -foorumin jäsenille mahdollisuuden hakea ilmaista pääsylippua ja matkustustukea RDA:n 19. yleiskokoukseen, joka järjestetään kansainvälisen dataviikon yhteydessä Soulissa, Koreassa 20.-23.6. 2022. Osallistua voi joko etänä tai matkustamalla paikan päälle.

Haku on avoinna Suomen EOSC -foorumin jäsenille, jotka ovat datan parissa työskenteviä tutkijoita tai teknologian asiantuntijoita tai edustavat sellaisia suomalaisia organisaatioita, jotka ovat ottaneet käyttöön tai suunnittelevat ottavansa käyttöön RDA:n tuotottamia suosituksia.

Määritelmä käsittää myös henkilöt, jotka opiskelevat tai työskentelevät ammattikorkeakouluissa. (Etkö ole vielä EOSC-foorumin jäsen? Liity nyt!) Kannustamme erityisesti uransa alkuvaiheessa olevia henkilöitä hakemaan.

Jos kiinnostuit, niin täytä hakulomake torstaihin 26. toukokuuta klo 18.00 mennessä. Valituksi tulleille hakijoille myönnetään ilmainen pääsylippu RDA:n 19. yleiskokoukseen sekä matkustusavustus, mikäli hakija on ilmaissut hakemuksessa kiinnostuksensa osallistua tapahtumaan paikan päällä.

Valituksi tulleita hakijoita pyydetään kirjoittamaan lyhyt blogiteksti (n. 1 sivu) niistä sessiosta, joihin he osallistuivat ja nostamaan tekstissään esiin poimintoja RDA:n suosituksista, yhteyksistä EOSC:iin tai muihin tuleviin kehityskulkuihin, jotka ovat kirjoittajan mielestä relevantteja suomalaiselle avoimen tieteen ja datan yhteisölle. Blogitekstit julkaistaan Suomen EOSC - foorumin sivuilla.

Arvioimme hakemuksia seuraavaan perustuen

  • Kiinnostus RDA:ta ja EOSC:a kohtaan
  • Työ tietojen jakamisen ja uudelleenkäytön edistämiseksi teknologioiden, tieteenalojen ja maiden välillä
  • Organisaatiotyyppi, sukupuolten tasapaino, uravaihe, erityisesti uran alkuvaiheessa olevat otetaan huomioon avustusten tasapainoisen jakautumisen ja monipuolisemman osallistumisen varmistamiseksi.

Kaikille hakijoille tiedotetaan tuloksista viimeistään 30.5.2022. CSC - Tieteen tietotekniikan keskus tarjoaa enintään kolme ilmaista pääsylippua etäosallistumiseen sekä kaksi ilmaista pääsylippua ja matka-avustusta paikan päälle matkustaville.

Huomaathan, että tapahtuman järjestäjällä on paikkoja rajoitetusti henkilöille, jotka osallistuvat paikan päällä, emmekä me voi taata niiden riittävyyttä, mutta olemme sitoutuneet tukemaan tätä osallitusmisvaihtoehtoa mahdollisuuksien mukaan. Matka-avustus kattaa lento- ja majoituskulut.

Kysymyksissä ota yhteyttä: eosc-ff-support(at)postit.csc.fi

Tiedätkö, kuinka RDA voi hyödyttää työtäsi? Lue lisää RDA:n visiosta, missiosta, ratkaisuista sekä siitä, kuinka voit osallistua ja hyötyä tästä kansainvälisestä datan jakamisen yhteisöstä. Katso RDA:n pääsihteerin Hilary Hanahoen haastattelu.

Kuva: Research Data Alliance

Sinua saattaisi kiinnostaa myös