Avoimen tieteen kuunneltavaa syysiltoihin!

5.10.2023
Kuvituskuva: Kahvikuppi jossa kahvia, langalliset kuulokkeet ja silmälasit.

Hämärtyvät illat tekevät syksystä oivallista aikaa uppoutua podcastien maailmaan. Alta löydät avoimen tieteen podcast-ehdotuksia pimeisiin syysiltoihin.

Avoimen tieteen podcasteja

Helsingin yliopiston Avoimella otteella -podcastissa kuullaan nykyisten ja entisten yliopistolaisten ajatuksia avoimen julkaisemisen merkityksestä ja mahdollisuuksista. Podcastin kolmannen kauden ensimmäisen jakson vieraana on uskontotieteilijä Karolina Kouvola, joka on tutkinut pohjanmaalaisia tietäjiä. 

Vau, mikä vaikutus! -podcastia luotsaavat Turun yliopiston Tutkimusedellytykset-yksikön kehittämisasiantuntijat Laura Niemi ja Outi Nurmela. Sarjassa tarkastellaan tutkimuksen vaikuttavuutta monista eri näkökulmista useiden eri vieraiden tarinoina. 

Open Science Talk on Tromssan yliopiston kirjaston tuottama englanninkielinen podcast, jossa käsitellään laajalti erilaisia avoimen tieteen aiheita. 

Avoimesti tieteestä! -podcastissä kuullaan avoimen tieteen puolestapuhujia eri puolilta tieteen kenttää – niin perustutkimuksen ja opetuksen parissa työskenteleviä asiantuntijoita kuin myös hallinnon ja päätöksenteon alalla toimivia vaikuttajia. Podcast oli osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021. 

Insights Xchange on Cactus Communications –yrityksen tuottama, tutkimukseen ja akateemiseen julkaisuun keskittyvä podcast. Podcastissa käsitellään niin akateemisen julkaisemisen muuttuvia realiteetteja kuin tulevaisuuden haasteita. 

 

Kuva: Unsplash / Sabri Tuzcu

Sinua saattaisi kiinnostaa myös