AVOTT-ohjausryhmä pohti linjausten päivitysprosessia

25.10.2023
Kuvituskuva, jonka päällä teksti AVOTT-ohjausryhmän kokous 13.10.2023

Ohjausryhmän asialistalla oli myös rahoitustyöryhmän järjestelyt sekä avoimen tieteen palkinnot 2023.

Avoimen tieteen rahoitusmallia työstävä kaksivuotinen työryhmä on aloittanut työnsä, ja ensimmäisen puolivuotiskauden tehtävä on lähtötilanteen kartoitus pienryhmissä. Koska ryhmällä on neljä puheenjohtajaa, ohjausryhmä päätti turvata jatkuvuuden nimeämällä työryhmän esittelevän sihteerin Ilmari Jauhiaisen edustajakseen.

Ohjenuorana kevyt päivitysprosessi

Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistus on voimassa vuoteen 2025 asti, ja myös linjaukset päättyvät tähän vuoteen. Sihteeristö on aloittanut päivitysprosessin luonnostelun ja sai ohjausryhmältä arvokasta tukea jatkosuunnitteluun. Ohjenuora on kuormittavuuden välttäminen, ja prosessista tehdään mahdollisimman kevyt – kaikkea ei ole tarkoitus kirjoittaa uudelleen, vaan linjauksista poimitaan päivitystä kaipaavat kohdat. Työtä pohjustetaan jo AVOTT-talvipäivillä Kuopiossa 9.11.

Talvipäivillä jaetaan myös avoimen tieteen palkintoja. Ohjausryhmän kunniatehtäviin kuuluu palkinnonsaajien valitseminen, ja nyt vuorossa on kansallinen avoimen tieteen palkinto ja avoimuuden edistäjä -palkinto. Yhteensä seitsemästä palkintoehdokkaasta ohjausryhmä valitsi ansaitun voittajan kummallekin palkinnolle.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös