Pysyvien tunnisteiden kansallisen tiekartan julkaisu- ja keskustelutilaisuus

Tapahtumakuva. Salkku, jossa lukee data.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Kansallisarkisto
Zoom

PID-verkosto kutsuu kaikki kiinnostuneet pysyvien tunnisteiden kansallisen tiekartan julkaisu- ja keskustelutilaisuuteen Kansallisarkistossa maanantaina 17. huhtikuuta 2023 kello 13-15! Esityksiä voi seurata myös etäyhteydellä. Tilaisuudessa kuullaan erilaisia puheenvuoroja ja tutustutaan PID-tiekarttaan. Lue lisää tilaisuuden sivuilta.

Ohjelma

13-13.15 Tervetulosanat - pääjohtaja Päivi Happonen, Kansallisarkisto

13.15-13.35 Uutisia pysyvien tunnisteiden standardoinnista - erityisasiantuntija Juha Hakala, Kansalliskirjasto

13.35-13.55 Knowlege Exchange PID report - Senior Open Science Specialist Josefine Nordling, CSC

13.55-14.10 Kahvitauko

14.10-14.30 Pysyvien tunnisteiden kansallisen tiekartta - kehittämispäällikkö Jessica Parland-von Essen, CSC

14.30-15.00 Kansallisen PID-yhteistyön formalisointi -keskustelu

Pysyvät tunnisteet (PID) ovat tärkeä osa tehokasta ja laadukasta tiedonhallintaa sekä yhteentoimivuuden kehittämistä. Suomessa on useita vuosia toiminut vapaamuotoinen PID-verkosto (PID Forum Finland), jossa asiantuntijat ovat jakaneet tietoa pysyvistä tunnisteista. Tarve kansalliselle organisoitumiselle sekä yhteiselle strategialle pysyvien tunnisteiden käytön ja hallinnoin osalta on muuttunut yhä selkeämmäksi. Vastaavaa toimintaa on jo monissa maissa, usein tutkimuksen alalla, mutta myös yhteentoimivuus hallinnonalojen välillä laajemmin edellyttää yhteisiä linjauksia ja sovittuja hallintamalleja tunnisteiden osalta. PID-verkosto ehdottaa siksi tulevassa Kansallisessa tiekartassaan, että Suomeen perustettaisiin taho, joka pystyy luomaan kansallisia linjauksia. Järjestämällä ja koordinoimalla toimintaa voimme tukea yhteentoimivuutta. 

Tilaisuudessa tullaan keskustelemaan kansallisen PID-yhteistyön formalisoimisesta työryhmän muotoon. Toivomme jo verkostossa toimivien, mutta myös muiden keskeisten toimijoiden, osallistuvan toimintaan nimeämänsä edustajan kautta. Työryhmässä laaditaan yhteistä PID-politiikkaa ja sovitaan pysyvien tunnisteiden käytön periaatteista. Ilmoituksia ehdotetaan pyydettävän viimeistään toukokuun loppuun mennessä, mutta etenemisestä sovitaan tässä tilaisuudessa.

 

Tapahtuman järjestäjät: CSC - Tieteen tietotekniikan keskus OY ja PID-foorumi

Osallistuminen
Paikan päällä
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Muut järjestäjät