Avoimen tieteen iltapäivä – kansalaistieteen mahdollisuudet

Kuvituskuva: Sinivihreä tausta, jonka keskellä lukee "Avoimen tieteen iltapäivä: Kansalaistieteen mahdollisuudet. Webinaari 26. lokakuuta 2023, klo 14:00 - 15:30"
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
online

Mitä kansalaistiede on ja ei ole? Miten eri tavoin kansalaistiedettä voi hyödyntää tutkimuksessa? Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan torstaina 26.10.2023 klo 14.00–15.30 Open Access -viikon webinaarissa Avoimen tieteen iltapäivä – kansalaistieteen mahdollisuudet. Keskustelun lomassa on tarkoitus ideoida myös kansalaistiedehanke, johon yleisökin voi vaikuttaa.

Paneelikeskustelun vetäjänä toimii tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa (Helsingin yliopisto). Keskustelukumppaneina hänellä on ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm (HY), projektitutkija Minna Santaoja (Itä-Suomen yliopisto) ja sosiaalisen kestävyyden apulaisprofessori Taru Peltola (Suomen ympäristökeskus ja Itä-Suomen yliopisto).

Keskusteluun osallistuu myös Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinnonsaaja. Avoimen tieteen palkinnon teemana on tänä vuonna kansalaistiede, ja palkinto myönnetään 26. lokakuuta tutkimusryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt kansalaistiedettä.

Ohjelma:

14.00    Tilaisuuden avaus
14.05    Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinnonsaajan puheenvuoro
14.20    Paneelikeskustelu: Kansalaistieteen mahdollisuudet
15.30    Tilaisuuden päätös

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä

Osallistuminen
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Muut järjestäjät