Costa Rica kutsuu - Hae osallistumistukea RDA:n 23. yleiskokoukseen

6.6.2024
Illustration image

Suomen EOSC-foorumi avaa jälleen haun, jossa foorumin jäsenet voivat hakea tukea osallistuakseen Research Data Alliance (RDA) -yhteisön yleiskokoukseen Costa Ricassa 12.-14. marraskuuta 2024.

Hae 11.8.2024 mennessä!

Hakemukseen: https://link.webropolsurveys.com/S/B7319CD9D18ABFEA

Research Data Alliance eli RDA on maailmanlaajuisesti toimiva tutkimusdatanhallinnan ammattilaisten jäsenorganisaatio, johon kuuluu 85 yhteisöjäsentä ja yli 14 000 henkilöjäsentä. RDA:n tavoitteena on edistää datan yhteentoimivuutta ja rakentaa sille siltoja yli niin teknisten, tieteenalakohtaisten kuin kansallistenkin rajojen.

RDA:n toiminnan ydin ovat jäsenten aloitteiden pohjalta muodostettavat intressi- ja työryhmät, joita on tällä hetkellä yhteensä 106. Jotta toiminnan paljoudessa navigoiminen olisi helpompaa, RDA on jäsentänyt ryhmiä temaatisiksi poluiksi. Suomalaisen tutkimusyhteisön kannalta ajankohtaisia polkuja ovat esimerkiksi FAIR, CARE and TRUST principles, Data Infrastructures and Environments ja Training, Stewardship and Data Management Planning.

RDA:n toiminnan kulmakivi ovat puolivuosittain järjestettävät yleiskokoukset, joiden ohjelmasta pääosan muodostavat ryhmien järjestämät rinnakkaissessiot. RDA:n yleiskokoukset ovat myös arvokkaita verkostoitumistapahtumia ja tilaisuuksia uusien ideoiden testaamiseen (birds of a feather -sessiot). Vuoden 2024 kevään yleiskokous järjestettiin kokonaan virtuaalisena. Syksyllä pidettävä toinen yleiskokous on 12.-14. marraskuuta Costa Rican San Joséssa.

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus tarjoaa Suomen EOSC-foorumin jäsenille mahdollisuuden hakea ilmaista pääsylippua ja matkustustukea RDA:n 23. yleiskokoukseen. Koska tällä kertaa tapahtuma järjestetään kohteessa, jonne matkustamisen kulut ovat korkeat, voimme tarjota täyden matkatuen vain yhdelle osallistujalle. Lisäksi tarjoamme kahta vain osallistumismaksua koskevaa sponsorointia.

Haku on avoinna Suomen EOSC -foorumin jäsenille, jotka ovat datan parissa työskenteleviä tutkijoita tai asiantuntijoita, tai edustavat sellaisia suomalaisia organisaatioita, jotka ovat ottaneet käyttöön tai suunnittelevat ottavansa käyttöön RDA:n tuottamia suosituksia. Määritelmä käsittää myös henkilöt, jotka opiskelevat tai työskentelevät ammattikorkeakouluissa. Kannustamme erityisesti uransa alkuvaiheessa olevia henkilöitä hakemaan. (Etkö ole vielä EOSC-foorumin jäsen? Liity nyt!)

Kiinnostuneita henkilöitä pyydetään täyttämään hakulomake 11. elokuuta mennessä.

Valituksi tulleita henkilöitä pyydetään vastineeksi tuesta kirjoittamaan englanniksi lyhyt blogiteksti (n. 1 sivu) niistä sessiosta, joihin he osallistuivat, ja nostamaan tekstissään esiin poimintoja RDA:n suosituksista, yhteyksistä EOSC:iin tai muihin tuleviin kehityskulkuihin, jotka ovat kirjoittajan mielestä relevantteja suomalaiselle avoimen tieteen ja tutkimuksen yhteisölle. Blogitekstit julkaistaan Suomen EOSC - foorumin sivuilla. (Lue blogeja menneistä RDA-yleiskokouksista.)

Arvioimme hakemuksia seuraavin perustein:

  • Kiinnostus RDA:ta ja EOSC:ia kohtaan
  • Hakijan työ/opinnot tietojen jakamisen ja uudelleenkäytön edistämiseksi eri teknologioiden, tieteenalojen ja maiden välillä
  • Organisaatiotyyppi, sukupuolten tasapaino ja uravaihe (erityisesti uran alkuvaiheessa olevat) otetaan huomioon avustusten tasapainoisen jakautumisen ja monipuolisen osallistumisen varmistamiseksi.

Kaikille hakijoille tiedotetaan tuloksista viimeistään 16. elokuuta 2024.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös