Fairdata- ja PAS-koulutukset

Webinar: Metadata in Science 20.3.2019, 2 pm (CSC)

This webinar gives you quick introductions on metadata usage in research data. Metadata needs to be standardized in order to be able to compare data to other data. Metadata schemes are the overall structure for the metadata.

We will be presenting a few standards/schemas supporting the documentation:

  • Dublincore (Johan Kylander)
  • DataCite (Jessica Parland-von Essen)
  • PREMIS (Johan Kylander)
  • METS (Johan Kylander)

Paketointikomponentti-koulutus 16.4., klo 9.30

Paketointikomponentti on PAS-palvelujen kehittämä työkalu kansallisten profiilien mukaisten siirtopakettien muodostamiseen. Työkalun avulla voidaan siirtopaketin muodostaminen automatisoida ja siten vähentää virheitä siirtopaketin muodostamisessa. Koulutus on tarkoitettu paketointikomponentin nykyisille ja tuleville hyödyntäjille. Koulutuksessa käydään läpi paketointikomponentin toiminta konkreettisine harjoituksineen. Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 5.4.2019. 
 

Webinaari 16.4. klo 14: FAIR-datan yhteentoimivuuden tukeminen

Heidi Laine, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
FAIR-data on löydettävää, saavutettavaa, yhteentoimivaa ja uudelleenkäytettävää. On tärkeää, että ihmiset ja tietojärjestelmät voivat löytää, saada käyttöönsä, analysoida ja yhdistellä kulloinkin käsillä olevaan tehtävään soveltuvaa tieteellistä dataa. Tämä webinaari tarjoaa lisätietoa FAIR-periaatteista ja niiden soveltamisesta käytäntöön.
 

Ennakkotietoa vuoden 2019 koulutuksista:

Vuonna 2019 tullaan järjestämään useita koulutuksia / webinaareja koskien uudistuvia Fairdata-palveluita. Vuoden 2019 alussa valmistuu uudistunut, integroitu palvelukokonaisuus Fairdata.fi, joka sisältää palvelut kaikkiin tutkimusprosessin vaiheisiin: säilytys, aineistojen haku, kuvailu, julkaisu sekä pitkäaikaissäilytys. Palvelut tukevat järkevää aineistonhallintaa.

Päivitetty 26.2.2019 09.59