Dataan viittaaminen julkaisutoiminnassa -seminaari

Kahvikuppi ja Zoom-kokous.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tampere

Tutkijat ovat tottuneet viittaamaan julkaisuihin tieteellisten käytäntöjen mukaisesti. Tutkimusaineistoihin viittaaminen ei sen sijaan ole vakiintunut, vaikka malleja erilaisiin aineistoihin viittaamiseen on tarjolla. Dataviittaus-seminaarissa kerrotaan ja keskustellaan, miten ja miksi aineistoihin kannattaa viitata. Tavoitteena on varmistaa, että tutkimusdataa käytettäessä niin ensi- kuin jatkokäytössäkin siihen viitataan ja datan kerääjät ja tuottajat saavat tästä tieteellisestä tuotoksestaan asianmukaisen tunnustuksen. Viittaamalla huolehditaan myös tutkimusaineiston tai vähintäänkin kuvailutietojen löydettävyydestä.

Seminaari on kaikille avoin ja siihen on mahdollisuus osallistua sekä paikan päällä Tampereen yliopistossa, Virta-auditoriossa (osoite: Åkerlundinkatu 5) tai etäyhteyden kautta. Esitysten väliin on varattu aikaa keskustelulle ja kommenteille. Seminaarin jälkeen paikalla olijoille on varattu mahdollisuus tutustua Tietoarkistoon.

Ilmoittaudu tilaisuuteen (paikan päällä/etänä) 27.2.2023 klo 12 mennessä täällä.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Suomen Tiedekustantajien liiton, Tietoarkiston ja Tampereen yliopiston kirjaston kanssa. 

Ohjelma: 

 Kahvitarjoilu: klo 12-12:30 Virta-rakennus, aula. Åkerlundinkatu 5. PL 700, 33014 

  • 12:30-12:45 Avaus ja johdatus aiheeseen / YTT, Susanna Nykyri, johtava asiantuntija (avoin tiede) / kustannuspäällikkö, Tampere University Press, Tampereen yliopiston kirjasto
  • 12:50-13:05 Dataan viittaaminen tiedekustantajien ohjeistuksissa / Johtaja Helena Laaksonen, Tietoarkisto 
  • 13:10-13:25 Tutkimusaineistojen hallinnasta, tapaus TUP / YTT Susanna Nykyri, johtava asiantuntija (avoin tiede) / kustannuspäällikkö, Tampere University Press, Tampereen yliopiston kirjasto
  • 13:30-14:00 Tutkijapuheenvuoro/ YTT, Josefina Sipinen
  • 14:05-14:20 Aineiston hallinnan merkityksestä – Datatuen näkökulma/ FT, Erityisasiantuntija Katja Fält, Tampereen yliopiston kirjaston datatuki  
  • 14:20-14:50 Loppukeskustelu  
  • 14:50 Loppusanat / Johtaja Helena Laaksonen, Tietoarkisto 

15:00à Tietoarkistoon tutustuminen. Seminaarin jälkeen osallistujat ovat tervetulleita tutustumaan Tietoarkistoon (tulo-ohje: https://www.fsd.tuni.fi/fi/yhteystiedot/ käyntiosoite: Keskustakampus Virta, Åkerlundinkatu 5 B, 4 krs, Tampere)

Josefina Sipinen työskentelee tutkijatohtorina Suomen Akatemian rahoittamassa hankkeessa Education, Political Efficacy and informed Citizenship (EPIC) sekä Kunnallisalan kehittämissäätiön rahoittamassa tutkimushankkeessa Kuntapäättäjät 2021 | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi). Josefina on kunnostautunut tutkimusaineistojen jakamisessa ja useita hänen keräämiään aineistoja löytyy Tietoarkistosta.

Lisätietoja: researchdata@tuni.fi

Osallistuminen
Paikan päällä
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Suomen tiedekustantajien liitto
Tampereen yliopisto
Tietoarkisto