DAHA-webinaari: Tavoitteet ja periaatteet 12.3.2024

Kuvituskuva, jossa kaksi ihmistä työskentelee kannettavilla tietokoneilla.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Verkossa

Webinaareissa esitellään kommentoitavaksi avattavat osat datanhallinnan (DAHA) viitearkkitehtuurista ja kommentointi on auki aina kaksi viikkoa webinaarin jälkeen. Kevään webinaarien yhteydessä saadut kommentit kootaan ja ne huomioidaan DAHA-viitearkkitehtuurin ensimmäisessä kokonaisversiossa, josta järjestetään kommentointikierros lokakuussa 2024 ja arkkitehtuuri julkistetaan vuoden lopussa. Suosittelemme lämpimästi osallistumista työstämiseen jo keväällä kommentoimalla!

Tutkimuksen datan hallinnan viitearkkitehtuurin tavoite on tutkimuksen digitaalisen transformaation tukeminen. Tarkoitus on edistää palvelujen kehitystä ja laatua sekä ehdottaa linjauksia ja toimenpiteitä, jotka parantavat yhteentoimivuutta. Tutkimuksen datan hallinnan kuvaaminen edistää sekä kansallisten investointien vaikuttavuutta että eurooppalaista yhteistyötä tutkimusdatan hyödyntämisessä.

Laadittava viitearkkitehtuuri tulee osaksi korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteistä kokonaisarkkitehtuurisalkkua. Työ tehdään OKM:n toimeksiannosta ja sitä tukee CSC - Tieteen tietotekniikan keskus. Tieteellisen laskennan ja datanhallinnan yhteistyöfoorumi (YTF) toimii arkkitehtuuriprojektin ohjausryhmänä ja hyväksyy arkkitehtuuriryhmän tuotokset.

Osallistuminen webinaareihin ja kommentointiin on avointa kaikille asiasta kiinnostuneille.

Webinaarien aikataulu keväällä 2024

 

Kuva: Scott GrahamUnsplash

Osallistuminen
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
CSC