Avoimen oppimisen webinaari

Toimistotyövälineitä pöydällä.
Alkaa
Loppuu

Mietityttääkö avoimen oppimisen asiat? Tervetuloa mukaan avoimen oppimisen asiantuntijaryhmän webinaareihin, joissa käydään läpi erilaisia avoimeen oppimiseen liittyviä teemoja. Webinaareissa avaamme korkeakouluille ja tutkimusyhteisöille tehtyjä avoimeen oppimiseen liittyviä suosituksia ja tuomme esiin hyviä käytänteitä. Pohdit sitten avoimia oppimateriaaleja, avoimia oppimisympäristöjä tai avoimia oppimis- ja opetuskäytänteitä, nämä maksuttomat webinaarit ovat juuri sinulle. Webinaareihin ei ole ennakkoilmoittautumista ja ne tallennetaan jatkokäyttöä varten. Tule siis linjoille kuulemaan ja keskustelemaan avoimesta oppimisesta!

Sarjan neljännessä webinaarissa esitellään uusimpia avoimen oppimisen suosituksia liittyen avointen oppimis- ja opetuskäytäntöjen laatuun ja vastuulliseen avoimeen oppimiseen. Samalla tuodaan esiin myös käytännön esimerkkejä sekä laadukkaista avoimista käytännöistä että vastuullisesta avoimesta oppimisesta. Esittelijöinä toimivat avoimen oppimisen laaturyhmän vetäjä, tietoasiantuntija Terhi Kaipainen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta ja vastuullisuusryhmän vetäjä, AVOTT-sihteeri, asiantuntija Ilmari Jauhiainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta.

Zoom-linkki webinaariin

Webinaarisarjan myöhemmät osat

Avointen oppimateriaalien laatu ja yhdessä tekeminen yli organisaatiorajojen

16.5.2024, klo 15 - 15.45

Miten tehdään yhdessä laadukkaita avoimia oppimateriaaleja? Webinaarin aluksi tietoasiantuntija Terhi Kaipainen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo lyhyesti avoimien oppimateriaalien laatukriteeristöstä, joka tukee niin oppimateriaalin tekijää, käyttäjää kuin organisaatiota. Tämän jälkeen tutustumme vuonna 2023 vuoden avoin oppimateriaali -palkinnon saaneeseen Avoimen oppimateriaalin kirjastossa avattuun Huijataanko minua? Huijaanko minä muita? oppimateriaaliin. Esittelijöinä toimivat materiaalin tekijät tietoasiantuntija Kaisa Puttonen Laurea-ammattikorkeakoulusta, informaatikko Leena Elenius Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja kirjaston johtaja Riitta-Liisa Karjalainen Kajaanin ammattikorkeakoulusta. He kertovat myös, miten oppimateriaali syntyi ammattikorkeakoulujen AMKIT-konsortion Avoimet oppimateriaalit -työryhmän yhteistyönä.

Osallistuminen
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Avoimen tieteen koordinaatio