Onko datalla väliä? Tätä selvitetään kansainvälisessä konferenssissa, joka saapuu Suomeen lokakuussa 2019

5.8.2019
Research Data Alliance Plenary 14 logo.

Datalla on valtava potentiaali muuttaa työskentelytapojamme, vaikuttaa päätöksentekoon ja voimaannuttaa kansalaisia. Research Data Alliance:n (RDA) 14. yleiskokous Espoossa 23.-25.10.2019.

Research Data Alliance on maailmanlaajuinen organisaatio, jonka pyrkimyksenä on edistää datan avointa jakamista ja mahdollistaa datan uudelleenkäyttöä. RDA-yleiskokous järjestetään puolivuosittain ja syksyllä 2019 tapahtuma saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen.

Edellinen yleiskokous pidettiin Philadelphiassa, Yhdysvalloissa, jossa teemana oli datan käsittelyyn olennaisesti kuuluva vastuu. Tuleva yleiskokous on jatkumoa tälle aiheelle. Espoossa keskitytään tarkastelemaan sitä, kuinka tutkimusdatan avulla voidaan parantaa päätöksentekoa, ratkaista suuria yhteiskunnallisia haasteita ja osallistaa kansalaisia tiedon tuottamiseen ja yhteiskunnan kehittämiseen.

Yleiskokous tuo yhteen erityisen joukon asiantuntijoita ympäri maailman jakamaan tietotaitoaan ja oppimaan, kuinka dataa hyödyntämällä voidaan parantaa maailmaa.

Aalto-yliopiston luonnonläheisellä kampuksella sijaitseva Dipoli tarjoaa hienot puitteet kokoukselle. Kolmipäiväinen tapahtuma on CSC-Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n, Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen, Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan ja RDA Europe 4.0-projektin yhteisponnistus. Tapahtumaan odotetaan yli 500 osallistujaa.

Ilmoittaudu nyt ja ehdit mukaan Early Bird -hintaan

Ilmoittaudu nyt ja ehdit mukaan Early Bird -hintaan. Hotellikiintiöt konferenssihotelleihin umpeutuvat elo-heinäkuun vaihteessa.

Tärkeitä päivämääriä

  • Ilmoittautuminen Early Bird-hintaan (459€) on auki 24. syyskuuta asti.
  • lmoittautuminen perushintaan (533€) on mahdollista 20. lokakuuta asti.

Ilmoittautuminen

Alustava ohjelma

@resdatall #RDAplenary #P14 #RDAFinland2019

Lue lisää:

Research Data Alliance

RDA in Finland

Sinua saattaisi kiinnostaa myös