Kysymys {{QuizList.count + 1}}/{{QuizList.kysymykset.length}}

{{QuizList.kysymykset[QuizList.count].kysymys}}

  • {{vaihtoehto}}

Olet {{QuizList.olet}}.

Tällainen tutkija olet. Avoin tiede. Tutkijan testi. Lisää avoimesta tieteestä ja tutkimuksen aineistonhallinnasta Avoimen tieteen käsikirjasta.

Olet aika varovainen tutkijana, etkä ihan luota muihin, et tiedeyhteisöön etkä yleisöön. Valitset varman vaihtoehdon ja luotat perinteisiin menetelmiin. Olet kuitenkin hieman huolissasi siitä, että sinulla tosiaan pitäisi olla aineistot paremmin tallessa ja rahoittajakin alkaa vaatia jotain ihmeen avointa julkaisemista.

Olet tunnollinen tutkija ja huolehdit hyvin aineistostasi. Suunnittelet ja toimit tarkoituksenmukaisesti.

Olet uuden sukupolven tutkija, toimit nopeasti ja kokeilet rohkeasti uutta. Luotat siihen, että totuus voittaa ja tiede edistyy parhaiten kun tieto pannan nopeasti liikenteeseen ja yhdessä etsitään vastauksia. Sinun kannattaisi ehkä kuitenkin vielä vähän pohtia aineistojesi arkistontia ja käytettävyyttä. Ovatko ne varmasti riittävällä tasolla?

Tutkimuksen tiedonhallinta ja avoin tiede ovat sinulle jo käytännössä tuttuja, mutta voisit vielä pohtia mitä hyötyjä niistä voisi saada irti esimerkiksi yhteensovittamalla eri toimijoiden intressejä.

Lue lisää avoimesta tieteestä ja tutkimuksen aineistonhallinnasta Avoimen tieteen käsikirjasta.