Palvelun käyttöönotto selaimella

Palveluun kirjautuminen
Mene selaimellasi osoitteeseen https://sui.csc.fi/  tai suoraan tiedostopalvelualueeseen
https://sui.csc.fi/group/sui/my-files .  

Tunnistaudu joko CSC käyttäjätunnuksella ja CSC-salasanalla tai Haka-kirjautumisella. Haka-kirjautumisessa on valittava alasvetovalikosta kotiorganisaatio. 

 

Näkymä Tutkijan käyttöliittymässä
Onnistuneen kirjautumisen jälkeen avautuu Tutkijan käyttöliittymä. Pääset IDAan Palvelut-valikosta kohdasta "Omat tiedostot"/"My Files" tai suoraan linkistä https://sui.csc.fi/group/sui/my-files.

Mikäli et näe tiedostoikonia tai vaihtoehtoa "Tiedostonhallinta"/"Data management" Palvelut-valikossa, vaikka sinulle on myönnetty IDA-tunnukset, tulee sinun yhdistää CSC- ja Haka-tunnuksesi. Tämän kertaluonteisen toimenpiteen voit tehdä itse osoitteessa: https://sui.csc.fi/web/sui/add-services

"My Files"-ikonin saa vietyä näkymään pysyvästi Tutkijan käyttöliittymän etusivulle. Etusivun työpöydällä oikealla hiiren painikkeella saa esiin valikon, josta valinta "Change Icons". Vasemmalle avautuu näkymä palveluihin, sieltä voi vetää "My Files"-ikonin etusivun työpöydälle.

"My Files"-osaan pääsee tuplakilikkaamalla ikonia. Tiedostoalueelta löytyy kansio ida, jonka alla on oma IDA-tallennustilasi.

Selaimeen avautuu alla olevan kuvan kaltainen näkymä, jossa vasemmalla on hakemistopuu ja oikealla valittuun hakemistoon tallennetut tiedostot. Kuvassa käyttäjä on siirtynyt hakemistopuussa omaan projektihakemistoonsa klikkaamalla kansiota.

 

Selainliittymässä on kontekstiriippuva toimintovalikko jonka saa esiin hiiren oikealla napilla. Tiedostojen hallinta tapahtuu tämän valikon avulla.