IDA Palvelukuvaus

Päivitetty 22.3.2018

IDA on käyttäjilleen maksuton tutkimusdatan säilytyspalvelu, joka mahdollistaa tutkimusdatan säilytyksen turvallisesti. Palvelu on suunnattu Suomen korkeakoulujen ja Suomen Akatemian rahoittamille tutkijoille tutkimusdatan säilytykseen ja jakeluun. Palvelussa käyttäjät kuuluvat yhteen tai useampaan projektiin. Samassa projektissa voi olla käyttäjiä eri organisaatioista.

Palvelu on tarkoitettu valmiin tutkimusaineistohin liittyvän datan ja tutkimuksen raakadatan säilytykseen. IDAa ei suositella käytettäväksi datalle, joita vielä prosessoidaan aktiivisesti tai siirretään usein palvelun ja toisen ympäristön välillä. Palvelua ei ole tarkoitettu käytettäväksi arkaluontoisia henkilötietoja sisältävän datan säilytykseen. Palveluun tallennettu data säilytetään Suomessa ja palvelun tietoturvasta huolehditaan palvelun tuottajan standardien mukaisesti.

Datan säilyminen eheänä ja muuttumattomana on IDA-palvelun ensisijainen tavoite. Data kahdennetaan ja sen eheyttä tarkkaillaan. Data pidetään helposti asiakkaan saatavilla. Aineistojen omistajat päättävät itse tiedostojensa avoimuudesta ja käyttöpolitiikasta.

IDA perustuu avoimen lähdekoodin ohjelmistoon. IDAan tunnistaudutaan joko Haka-tunnuksella tai CSC:n asiakastunnuksella.

IDA on opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämä palvelu suomalaisen tutkimusjärjestelmän toimijoille. Palvelun tuottaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.

Lisätietoja IDAsta:

http://avointiede.fi/ida

CSCn asiakaspalvelu:
Arkipäivisin klo. 8.30 - 16.00
+358 9 457 2821
asiakaspalvelu@csc.fi