Mikäli selainkäyttö SUI:n kautta vaikuttaa liian rajoittuneelta tai mikäli komentorivikäyttö ei ole mahdollisuus, Cyberduck-ohjelmalla voit Windowsilla ja Mac OS X:lla käyttää IDA:aa graafisen käyttöliittymän kautta. Seuraavat ohjeet neuvovat Cyberduckin asennuksessa ja yhteyden ottamisessa IDA:aan.

Hae Cyberduckin version 4.9.1 asennusohjelma osoitteesta https://cyberduck.io/changelog/. Myöhemmillä Cyberduck-versioilla on havaittu ongelmia IDAan yhdistämisessä ja hitaita siirtonopeuksia. Asiaa selvitetään.

Asenna Cyberduck koneellesi. Ohjelman asentaminen omalla koneellesi saattaa organisaationne IT-järjestelyistä riippuen vaatia erillisiä asennusoikeuksia. Ota yhteyttä organisaationne IT-ylläpitoon, jos ohjelmaa asennettaessa käy ilmi että teiltä puuttuvat kyseiset oikeudet.

Hae IDA.cyberduckprofile-tiedosto osoitteesta /documents/10864/87959/IDA.cyberduckprofile/c76ea7ce-dddb-46e5-a4b7-d2c9b4f4ba45

Kopioi IDA.cyberduckprofile tiedosto seuraavaan kansioon: C:\Program Files (x86)\Cyberduck\Profiles (Huom. Kansion polku voi olla erilainen, jos asensit Cyberduckin eri hakemistoon.)

Asentamisen jälkeen käynnistä Cyberduck työpöydältä löytyvästä pikakuvakkeesta. Cyberduckin päänäkymän vasemmassa yläkulmassa on 'Open Connection' -nappula, jonka nimi saattaa käyttöjärjestelmän kielestä riippuen vaihdella. Klikkaa kyseistä nappulaa.

Täytä 'Open Connection' -näkymän kentät vastaamaan alla olevan kuvan kenttiä. Vaihda käyttäjätunnus ja hakemistopolku (/ida/organisaatio/projekti) mieleiseksesi ja paina 'Connect'.

Huomaa, että Cyberduckin kanssa on käytettävä IDA-salasanaa, jonka sinun olisi pitänyt saada sähköpostilla automaattisesti IDA-tunnuksiesi luomisen yhteydessä. Cyberduckin pitäisi yhdistää nyt IDA-palveluun ja eteesi tulisi avautua näkymä hakemistopolkusi alla löytyvistä tiedostoista tai kansioista. Kansioita tai tiedostoja voi siirrellä IDA:aan, tai IDA:sta omalle koneelle, joko raahaamalla niitä hiirellä (drag & drop) tai klikkaamalla oikealla hiirenkorvalla kansiota, tai kansiossa olevaa tiedostoa tai tyhjää tilaa, ja valitsemalla jonkun useista "Download" tai "Upload" -valinnoista.