Oppimisen avoimuuden virtuaalipäivä 12.3.

Asiantuntijaryhmän kokous

Oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmä kokoontuu vuonna 2019 ensimmäisen kerran tiistaina 12.3., klo 9.00-11.00. Kokoukseen osallistuvien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen asiantuntijaryhmän jäseneksi. Tapaamisalustana toimii virtuaalipalvelu Zoom.
 
Kokouksessa käsiteltäviä aiheita:
 
1. Asiantuntijaryhmän puheenjohtajien valinta
 
Oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmään valitaan kaksi tasa-arvoista puheenjohtaja - tavoitteena on saada ryhmän puheenjohtajistoon tasainen edustus toisaalta opetuksesta sekä opetuksen tukihenkilöstöstä, toisaalta yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Puheenjohtajien tehtäviin kuuluu pääasiallisesti viestiminen ryhmän toiminnasta muiden asiantuntijaryhmien puheenjohtajille ja avoimen tieteen strategiaryhmille sekä oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmän toiminnan koordinointi yhdessä asiantuntijaryhmän sihteerin kanssa. Jos olet kiinnostunut asiantuntijaryhmän puheenjohtajuudesta, lähetä jo ennakkoon viestiä sihteeri Ilmari Jauhiaiselle (ilmari.jauhiainen@tsv.fi).
 
2. Teemakatsaus
 
Oppimisen avoimuuden neljän teeman vastuuhenkilöt kertovat, mihin vaiheeseen teemojen edistämisessä on päästy.
 
3. Kevään toiminnan suunnittelu
 
a. Oppimisen avoimuudesta on suunniteltu artikkelin kirjoittamista. Suunnitellaan artikkelin loppuhiominen ja julkaiseminen.
b. Pedaforum 2019 haluaa tehdä yhteistyötä oppimisen avoimuuden asiantuntijaryhmän kanssa. Suunnitellaan, millaisella kokoonpanolla forumille osallistutaan.
 
Työpaja Avointen oppimateriaalien edistäminen -hankkeen kanssa
 
Avointen oppimateriaalien edistäminen -hankkeessa tehdään valtakunnallista kaikille koulutusasteille suunnattua avointen oppimateriaalien palvelua. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen yhteiskehittämishanke, jota CSC - Tieteen tietotekniikan keskus koordinoi. Palvelun avulla avoimet oppimateriaalit ovat löydettävissä ja hyödynnettävissä opetuksen käyttöön tai oman osaamisen kehittämiseksi yhdestä paikasta.
 
 
Työpaja järjestetään tiistaina 12.3., klo 13.00-15.00 toiminnallisena webinaarina. Tapaamisalustana on virtuaalipalvelu Zoomin sama huone kuin asiantuntijaryhmän kokouksessa. Webinaari on suunnattu Avoin oppiminen -asiantuntijaryhmälle ja muille avoimesta oppimisesta kiinnostuneille. Fokuksessa ovat etenkin korkeakoulut. Webinaarin ohjelmassa on:
 
  • Avointen oppimateriaalien edistäminen -hankkeen ja tähän astisen työn esittely
  • Palvelun mockup-demoon tutustuminen
  • Perehtyminen oppimateriaalien kuvailuun
 
Pyydämme osallistuvia täyttämään ilmoittautumislomakkeen, jotta tiedämme varautua fasilitoimaan oikean kokoista osallistujamäärää.
 
 
Sidosryhmien palaute on erityisen tärkeää oppimateriaalipalvelun rakentumisvaiheessa; toivottavasti pääset mukaan tapahtumaan. Osallistua voi, vaikkei pystyisikään olemaan mukana ihan koko aikaa. Voit tulla mukaan myös vain kuuntelemaan ja seuraamaan esitystä ja keskustelua.
 
Päivitetty 1.2.2019 10.46