Avoimen tieteen syyspäivät 2018

Avoimen tieteen syyspäivät alkavat maanantaina 19.11. plenaaripäivällä. Luvassa on paneelikeskustelu avoimen julkaisemisen ja saatavuuden kansallisesta strategiasta sekä paneelikeskustelu tutkijan vastuullisesta arvioinnista. Lisäksi plenaaripäivänä kuullaan lyhyitä esitelmiä esimerkiksi julkaisemisen avoimuudesta, avoimista oppimateriaaleista ja tiedeinstituuttien avoimesta tutkimusdatasta.

Tiistaina 20.11. kokoontuvat avoimen tieteen ei osa-alueita edustavat asiantuntijaryhmät. Asiantuntijaryhmien työskentelyyn saavat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tieteellisten seurain valtuuskunta tarjoaa ryhmille sihteerit ja ohjeet työskentelyyn. Ryhmien jäsenet etsivät yhteistuumin teemat ja ongelmat, joita ryhmät käsittelevät seuraavan puolivuotiskauden aikana

Avoimen tieteen kevätpäivät järjestetään 14.-15.5.2019 Tampereen yliopistossa - 2019 kevätpäivien aiheena on tutkimusdatan hallinnan ja avaamisen juridiikka ja etiikka. Ensi vuoden Avoimen tieteen syyspäivät järjestetään 25.-26.11.2019 Svenska Handelshögskolanissa, jossa keskiöön nousee avoin tiede ja yhteistyö kaupallisen toimijoiden kanssa.

Päivitetty 13.12.2018 12.15