Saavutettavuusseloste

Vastuullinentiede.fi ja avointiede.fi -sivut on julkaistu 10.2.2020. Sivustot kuuluvat saavutettavuuslainsäädännön piiriin. Jos olemme arvioineet saavutettavuutemme tilan väärin ja huomaat saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, annathan siitä meille palautetta, kerrothan siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta verkkolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)vastuullinentiede.fi.

Saavutettavuusseloste

Tämä on saavutettavuusseloste Vastuullinen tiede -sivustoperheen sivuille vastuullinentiede.fi ja avointiede.fi. Seloste on laadittu 6.2.2020. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Vastuullisen tieteen toimitus.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Digipalvelu täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Vastuullisen tieteen sivustoperheen Youtube-kanavilla on ennen lain voimaantuloa tekstittämättömiä videoita. Lisäksi sivustoperheessä on ennen lain voimaantuloa tehtyjä dokumentteja, jotka eivät kaikilta osin vastaa saavutettavuusvaatimuksia.

Havaittava

Tekstittämättömiä videoita
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Vastuullisen tieteen sivustoperheen Youtube-kanavilla on ennen lain voimaantuloa tekstittämättömiä videoita.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty
  • 1.2.2 Tekstitys (tallennettu)
Vanhat asiakirjat
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Vastuullisen tieteen sivustoperheessä on ennen lain voimaantuloa tehtyjä dokumentteja, jotka eivät kaikilta osin vastaa saavutettavuusvaatimuksia.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty
  • 1.4.3 Kontrasti (minimi)
  • 1.4.1 Värien käyttö
  • 1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat
  • 1.4.12 Tekstin välitys
  • 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000