Avoimesti saatavilla olevat valmisaineistot ja niiden hyödyntäminen tutkimuksessa

 

Esitykset

 

Videot

Creative Commons -lisenssit ja avoin tieto
Tutkija Tarmo Toikkanen kertoo mitä ovat Creative Commons -lisenssit, miten tutkijan tulisi ottaa ne huomioon ja mistä löytää tietoa oikean lisenssin valintaan.

 

Linkit

P2PU: Avoimen datan hyödyntäjä
P2PU kurssi on tarkoitettu niille, jotka aikovat hyödyntää verkosta saatavaa dataa ja avointa dataa eri tilanteisiin: päätöksenteon tukeen, ilmiöiden esiintuomiseen visualisointien avulla, datajournalismiin ja tarinoiden kerrontaan datasta.

P2PU: Avoin kulttuuridata -mestarikurssi
P2PU verkkokurssin tarkoituksena on esitellä avoimen kulttuurin mahdollisuuksia elämässämme digitaalisessa maailmassa sekä tarjota konkreettisia välineitä, joiden avulla muisti- ja kulttuuriorganisaatiot voivat kulkea kohti avoimempaa kulttuuria.

Helsinki Region Infoshare
Avointa dataa pääkaupunkiseudulta vapaasti hyödynnettäväksi.

6aika: Avoin data ja rajapinnat
Avoin data ja rajapinnat -painopisteen avulla kuutoskaupungit avaavat tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi koko kaupunkiyhteisön hyödynnettäväksi.

EU:n avoimen datan portaali
EU:n avoimen datan portaalista pääsee keskitetysti Euroopan unionin toimielinten ja laitosten tuottamaan data-aineistoon. Data on vapaasti käytettävissä ja uudelleenkäytettävissä kaupallisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin.