Aila – Palveluportaali

Aila on Tietoarkiston palveluportaali.

Ailasta löydät Tietoarkistoon tallennetut tutkimusaineistot sekä niiden kattavat suomen- ja englanninkieliset kuvailutiedot.

Aineistojen selaaminen, hakeminen ja kuvailutietojen lukeminen on täysin vapaata. Osa aineistoista on myös avoimesti ladattavissa. Asiakas voi itse tehdä tarkkoja hakuja aineistoista ja ladata aineistoja käyttöönsä kirjauduttuaan palveluun.

Rekisteröitymällä asiakkaaksi pääset maksutta lataamaan käyttöehdoiltaan rajattuja aineistoja. Rekisteröityminen tapahtuu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen Haka-tunnuksilla. Muut asiakkaat hakevat Ailan käyttäjätunnusta Tietoarkiston asiakaspalvelusta.

Jos haluat oman tutkimusaineistosi Ailaan, ota yhteyttä Tietoarkiston asiakaspalveluunTietoarkisto ottaa vastaan paitsi yhteiskuntatieteellisiä, myös esimerkiksi humanistisia ja terveystieteellisiä aineistoja. Ratkaisevaa ei ole tieteenala vaan aineiston muoto. Tietoarkistoon voit tallentaa esimerkiksi kyselyaineistoja ja muita datamatriiseja sekä kvalitatiivisia haastattelulitteraatioita. Aineistojen tulee olla sähköisessä muodossa. Tietoarkisto tarkistaa ja muokkaa Ailassa julkaistavat aineistot ja lisää niihin laajat kuvailutiedot pitkäaikaisen säilytyksen ja vastuullisen jatkokäytön turvaamiseksi. Tallentamalla aineistosi Tietoarkistoon saat sen kuvailutiedot paitsi suomeksi ja englanniksi Ailaan myös muun muassa Etsimeen ja Finnaan.

Lisätietoa

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
Ailan käyttöohjeet
Ailan käyttöehdot
Ailan tietosuojaseloste