Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Tervetuloa testaamaan Avoimen tieteen ja tutkimuksen käsikirjan verkkoversiota ja kommentointialustaa!

Avaamme Käsikirjasta avoimen verkkoversion, jossa kuka tahansa pääsee vaikuttamaan sen sisältöön. Käsikirja julkaistaan kevään aikana luku kerrallaan osoitteessa http://avointiede.fi/www-kasikirja. Palautteen avulla Käsikirjaa muokataan vastaamaan entistä paremmin tutkijoiden ja tutkimusorganisaatioiden tarpeisiin.

Kommentointi tapahtuu erillisellä alustalla, jossa voi kohdistaa ehdotuksia ja kommentteja Käsikirjan eri osiin, klikata tykkäyksiä ja jakaa Käsikirjan osia sosiaalisessa mediassa. Linkit alustaan löytyvät http://avointiede.fi/www-kasikirja -sivulta vihreinä nappeina. Keskustelu on jaettu eri teemoihin ja kustakin tekstikappaleesta on tekstin lopussa linkki kyseisen teeman näkymään. Sivulla ja alustassa on jo jonkin verran sisältöä ja lisää ollaan lataamassa.

Olisimme kiitollisia, jos mahdollisimman monet teistä kokeilisivat kommentointia uuden alustan avulla. Samalla saisimme levitettyä linkkejä ja tietoa Käsikirjasta ja sen kommentoinnista mahdollisimman laajasti. Voimme helposti poistaa lisättyjä sisältöjä pyydettäessä, joten olkaa rohkeita ja kommentoikaa matalalla kynnyksellä.

Kannustamme teitä hyödyntämään verkostojanne ja kutsumaan kollegoitanne ja yhteistyökumppaneitanne mukaan testaamaan. Kommentointiprosessi on tärkeä osallistamisen tapa ja avoimuuden kulttuurinmuutoksen edistäjä. Prosessin kautta saamme arvokasta tietoa siitä, miten tutkijat näkevät avoimen tieteen hyödyt ja haasteet.