Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Tampere University Press uudistuu Open Access -kustantajaksi

Tampere University Press (TUP) profiloituu vuoden 2016 alusta vertaisarvioiduksi Open Access -julkaisukanavaksi ja luopuu perinteisen painetun kirjan kustantamisesta. Uudistuksen tavoitteena on edistää tieteellisen julkaisemisen avoimuutta ja tutkimuksen kansainvälistä näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Jatkossa TUP:n Open Access -kirjat julkaistaan sekä TamPub-portaalissa että yliopiston profiiliin erinomaisesti sopivassa kansainvälisessä OAPEN Library -portaalissa.

Väitöskirjojen julkaiseminen sekä painettuna että sähköisenä Acta-sarjoissa säilyy ennallaan.

Avoimen tieteen vaatimukset ovat tulleet osaksi keskeisten tiederahoittajien rahoituskäytänteitä (mm. Suomen Akatemia, NordForsk ja Horisontti 2020 -ohjelma). Avoimuuden edistämiseksi tutkimushankkeet tarvitsevat toimivan infrastruktuurin luotettavaan ja sujuvaan julkaisemiseen.

Tampere University Press tarjoaa kokeneena kustantajana luotettavan Open Access -julkaisukanavan. Julkaistavien teosten laadukas vertaisarviointi jatkuu, ja TUP:n julkaisufoorumitaso 1 säilyy ennallaan. TUP:n julkaisuprosessi on jo aiemmin saanut Tieteellisten seurain valtuuskunnan TSV:n Vertaisarvioitu-tunnuksen.

Tampereen yliopiston tiedote