Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Avoimen tieteen verkkokurssi julkaistu

Opiskele avoimen tieteen perusteet itsenäisesti verkon kautta!

Avoin tiede ja tutkimus -hanke julkaisi lokakuussa 2016 kaikille avoimen Avoin tiede ja tutkimus -verkkokurssin. Kurssi perehdyttää sinut avoimen tieteen hyötyihin ja mahdollisuuksiin sekä yksittäisen tutkijan että laajasti koko yhteiskunnan näkökulmasta. Kurssi sopii kaikille avoimesta tieteestä kiinnostuneille.

Verkkokurssilla tutustutaan laajasti avoimen tieteen eri osa-alueisiin

Kurssi muodostuu viidestä osiosta: avoimen tieteen perusteet, avoimuuden mahdollistava tutkimuksen suunnittelu, avoimen tutkimuksen hyödyntäminen, tutkimuksen avaaminen ja avoin julkaiseminen.

Kurssin sisältö on pääosin Avoin tiede ja tutkimus (ATT) -hankkeessa tuotettua perustietoa avoimesta tieteestä teksteinä, kuvina ja videoina. Kurssilla esitellään myös tutkijoiden ja asiantuntijoiden näkökulmia avoimesta tieteestä.

Voit opiskella kurssin sisältöjä haluamassasi järjestyksessä milloin tahansa ilman maksua, ilmoittautumista ja halutessasi ilman kirjautumista. Kurssi sisältää keskustelufoorumin ja tietotestin, joiden käyttö edellyttää kirjautumista.

Kurssi on mahdollista sisällyttää korkeakouluopetukseen

Avoimesti lisensoitu verkkokurssi on tehty hyödynnettäväksi; UniHelMOOCs-pohjalle luotu kurssi on mahdollista kopioida ja siirtää muiden organisaatioiden Moodle- tai MOOC-pohjalle.

Mikäli olet kiinnostunut hyödyntämään kurssia opetuksessasi, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen att-koulutus@postit.csc.fi tai sari.raisanen@helsinki.fi.

Emme anna verkkokurssin itsenäisestä suorittamisesta suoritusmerkintää.

Kurssin tekijästä

Kurssi on laadittu osana ATT-hankkeen koulutustoimintaa. ATT-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 2014 käynnistämä hanke, jonka tavoitteena on edistää tiedon ja tieteen avoimuutta siten, että Suomi kuuluisi vuonna 2017 tieteen ja tutkimuksen avoimuudessa johtavien maiden joukkoon.

Tohtorikoulutettaville yhteinen opintokokonaisuus vuonna 2017

TSV ja ATT-hanke toteuttavat vuoden 2017 aikana tohtorikouluverkoston kanssa kansallisen kaikille tohtorikouluille yhteisen englanninkielisen avoimen tieteen opintokokonaisuuden. Opintokokonaisuuden tavoitteena on antaa tuleville tohtoreille perusvalmiudet toteuttaa avoimen tieteen periaatteita omassa tutkimustyössään. Tohtorikoulujen verkkokurssin toteutusta koordinoi TSV.

Yhteydenotot att-koulutus@postit.csc.fi

Antoisia opiskeluhetkiä: avointiede.fi/verkkokurssi

Lue lisää Portti-artikkelista: Avoimen tieteen perusteet nyt verkko-opiskeluna!