Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Kotimaisten tiedelehtien avoimen julkaisemisen rahoitus puhututtaa

Publishers and funders for Open Access in Finland -seminaarissa 24.5. kokoonnutaan pohtimaan, miten kotimaisten tiedelehtien siirtyminen avoimuuteen on viisainta rahoittaa. Ratkaisuja etsitään yhdessä kustantajien, tutkimusrahoittajien ja tieteellisten kirjastojen kanssa. Avoimen julkaisemisen hyödyt tunnetaan hyvin, mutta sen rahoittamisen käytännöt vaihtelevat.

Päivän aikana paneudutaan erityisesti avoimen julkaisemisen rahoitukseen liittyviin teemoihin. Pääpuhuja, toimitusjohtaja Sven Fund, on yksi digitaalisen julkaisemisen johtavista eurooppalaisista asiantuntijoista. Fundin alustuksen jälkeen kotimaiset asiantuntijat pureutuvat päivän kysymyksiin tieteellisten seurojen, tutkimusrahoittajien, kustantajien ja kirjastojen näkökulmista. Iltapäivän työryhmätyöskentelyssä osallistujat pääsevät ruotimaan aiheita perusteitaan myöten.

Tieteiden talossa järjestettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta työryhmätyöskentelyn ja kahvituksen järjestämisen vuoksi ilmoittautuminen on tarpeen. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 19.5.2016 kello 12.

Seminaarin tuottaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Kansalliskirjaston yhteinen Kotilava-hanke. Järjestelyissä on ollut mukana myös Helsingin yliopiston kirjaston, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Suomen tiedekustantajien liiton asiantuntijoita.

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä, ja tilaisuudesta tehtävä tallenne julkaistaan myöhemmin Kotilavan nettisivuilla.