Ajankohtaista ATT-hankkeessa Ajankohtaista ATT-hankkeessa

Takaisin

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivät 2015 "Avoin tiede ja avoin koulutus?"

                                                                                                                                                                                                                                      
Tieteiden talo, Helsinki

27.–28.4.2015

Suomessa avoin tiede on kasvava vahvuustekijä, ja sen merkitys tieteen ja tutkimuksen kehittämiselle on ilmeinen. Avoimuus ei kuitenkaan ole toteutunut korkeakoulujen muissa tehtävissä samalla tavalla. Millaisia ovat avoimen tieteen mahdollisuudet tutkimuksessa, ja miten ne heijastuvat koulutustehtäviin? Miten avoin tutkimus ja opetus voivat edistää sosiaalista saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta? Miksi perinteinen opetus yhä dominoi, eikä opetusta ja palveluja ole siirtynyt odotetussa laajuudessa verkkoon? Onko toisen asteen, vapaan sivistystyön ja korkea-asteen toimintatavoissa tältä osin eroja? Ovatko koulutuspolitiikan ratkaisut mahdollistaneet avoimuuteen perustuvat toimintatavat? Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivien ja Opiskelijatutkimuksen päivän yhteisseminaarissa "Avoin tiede ja avoin koulutus?" tarkastellaan avoimen tieteen ja avoimen koulutuksen mahdollisuuksia tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen palvelutehtävän alueilla.

Työryhmiin hyväksyttyjä esityksiä valitaan referee-menettelyn kautta julkaistavaksi vuoden 2016 alussa ilmestyvässä Tiedepolitiikka-lehden erikoisnumerossa sekä Opiskelijatutkimuksen vuosikirjassa 2016. Esitysten pohjalta muokatut paperit toimitetaan suoraan lehden toimitukseen. Tarkemmat ohjeet ilmoitetaan myöhemmin. Ehdotuksia (300-500 sanaa) esitelmiksi työryhmiin voi jättää 15.3.2015 mennessä e-lomakkeella . Työryhmien teemat ja tarkemmat ohjeet abstraktin jättämiseen julkaistaan  päivien www-sivuilla http://blogs.helsinki.fi/hegompage/kip2015/

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivien ohjelma ja ilmoittautumisohjeet päivitetään verkkoon kevään aikana. Osallistuminen on maksutonta lukuun ottamatta omakustanteista iltatilaisuutta. Päiville ilmoittaudutaan oheisella e-lomakkeella (abstrakti vapaaehtoinen).

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivät järjestetään nyt neljännen kerran. Aikaisempina vuosina päivät ovat keränneet yhteen noin 100 tutkijaa, hallinnon ammattilaista, opiskelijaa sekä korkeakoulu- ja innovaatiokentän asiantuntijoita.

Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivien 2015 järjestäjinä toimivat:

HEGOM-tutkimusryhmä (Helsingin yliopisto)

Edistyksellinen tiedeliitto ry.

Korkeakoulututkimuksen seura ry.

Opiskelijatutkimusverkosto

Suomen tieteen ja teknologian tutkimuksen seura

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

   på svenska   in english